Astăzi, în programul de pregătire al Grupării de Jandarmi Mobile ,,Matei Basarab,, Ploieşti, s-a desfăşurat un exerciţiu de restabilire a ordinii publice pentru sporirea eficienţei în gestionarea problemelor de siguranţă în incinta stadioanelor. Astfel, efectivele unităţii au prezentat activităţile ce se desfăşoară pe timpul efectuării controlului corporal şi a accesului în stadion a spectatorilor de către firma de pază, precum şi executarea intervenţiei pentru restabilirea ordinii publice în arena sportivă şi evacuarea suporterilor violenţi cu ocazia desfăşurării unei manifestări sportive.
La această activitate de pregătire organizată de către unitate, au participat atât reprezentanţii forţelor cu care se cooperează, dar şi reprezentanţi ai clubului organizator de jocuri şi competiţii sportive, responsabilul de ordine şi siguranţă publică şi şefii de dispozitiv ai firmei de pază care asigură măsurile de ordine publică la stadion.
Activităţile desfăşurate la stadionul Ilie Oana din municipiul Ploiesti de către efectivele Grupării au avut drept scop verificarea capacităţii forţelor în gestionarea problemelor cu care se pot confrunta pe timpul desfăşurării partidelor de fotbal.