La sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii prahoveni au continuat activităţile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, la nivelul tuturor subunităţilor fiind organizate acţiuni poliţieneşti.
Ca urmare a activităţilor întreprinse, au fost aplicate 1.924 de sancţiuni contravenţionale, şi a fost constatată săvârşirea a 59 de infracţiuni.
Dintre acestea, principalele abateri au fost constatate în domeniul rutier : 1.695 de sancţiuni contravenţionale aplicate. Totodată au fost reţinute 69 de permise de conducere şi 25 certificate de înmatriculare auto.

Exemple:
La data de 24.03.2012, pe strada I.L. Caragiale din Ploieşti a fost depistat Z. Adrian, care conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice ( 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat).
Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Şi P. Horia a fost depistat pe o stradă din Breaza, în timp ce conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice: 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal, conform prevederilor legislaţiei rutiere.

În ziua de 24.03.2012, pe strada Unirii din Băicoi a fost oprit pentru control un autoturism condus de B. Ioan din localitate. Cu ocazia controlului, poliţiştii au constatat că şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, testarea cu aparatul etilotest indicând o concentraţie de 0,92mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul autoturismului a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologoice necesare stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.
O patrulă de siguranţă publică a oprit pentru control pe B-dul “Carol I” din Sinaia, un autoturism condus de E. Marian din Buzău.
Şi acest conducător auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, însă a refuzat testarea cu aparatul etilotest. Lui i-au fost recoltate probe biologice, totodată fiindu-i întocmit dosar penal.

Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 11 Valea Călugărească l-au depistat pe D.E. 577, pe raza comunei Bucov, pe Felix P. care conducea un autoturism, deşi permisul de conducere îi fusese supendat.
Şi acestuia i-a fost întocmit dosar penal.

S. Alexandru a fost depistat pe strada Gheorghe Doja din Ploieşti în timp ce conducea un autoturism ce avea montate plăcuţe cu număr de înmatriculare provizoriu.

În urma verificării documentelor a rezultat faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie a autoturismului este expirată, în momentul opririi în trafic autoturismul figurând neînmatriculat.

Un echipaj din cadrul Biroului Rutier Ploieşti a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe strada I. L.Caragiale din municipiu, însă conducătorul auto a refuzat să oprească, continuându-şi deplasarea.
Autoturismul a fost oprit, poliţiştii constatând că la volanul acestuia se afla I. Valentin care emana halenă alcoolică.
Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal.

La data de 25.03.2012, pe D.N. 1, în localitatea Bărcăneşti, a fost oprit un autoturism condus de către S. Corin, întrucât fusese înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 96 km/h în localitate.
Conducătorul auto nu a prezentat permisul de conducere, verificările efectuate arătând că acesta nu posedă posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal.

În ziua de 24.03.2012, o patrulă din cadrul Poliţiei Vălenii de Munte a fost sesizată prin S.N.U.A.U. “112” despre faptul că pe str. Popa Şapcă din localitate s-a produs o tamponare auto în care au fost implicate două autoturisme.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, în cazul unuia dintre ei rezultatul indicat fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
El a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, totodată fiindu-i întocmit dosar penal.