BC Mures – CSU Asesoft 79-93 (36-39)

BC Mures: 22.Cooley, 7.Watson, 12.Pekovic, 13.Lapuste, 4.Stanescu
CSU Asesoft: 55.Vlahovic, 6.Szijarto, 40.Hargrove, 10.Burlacu, 14.Tica

La Targu Mures, CSU Asesoft s-a simtit ca acasa. Mult alb si albastru in tribune, suporteri galagiosi si, mai presus de toate, o evolutie entuziasmanta intr-o partida in care vicecampioana nu a cedat nici macar o data conducerea. Dispunand de toate aceste ingrediente, ploiestenii au mai adaugat un succes la salba de victorii, scor 93-79, parasind triumfatori o „jungla” siderata parca la aparitia regelui.
Elevii lui Arnautovic nu au stat mult la tocmeala, iar Burlacu, Hargrove si Vlahovic i-au facut pe spectatori sa creada ca asista la un meci de tenis. Watson nu a fost, insa, de acord cu detasarea timpurie a ploiestenilor, fundasul gazdelor demarand aproape de unul singur cursa de urmarire.
La borna 23 s-au mai intalnit cele doua echipe, dupa care CSU Asesoft a apasat din nou acceleratia. Doar ca de data aceasta din spatele semicercului, Cepulis reglandu-si tirul spre disperarea lui Sekulovic, care a sunat regruparea, la 23-32, in minutul 14.
Chiar daca nu a mai stralucit ca in alte jocuri, Tica a reusit deseori sa-l scoata din ritm pe Stanescu, capitanul ardelenilor avand mari probleme cu faulturile inca din sfertul secund. Dupa ce Watson a reusit sa reduca ecartul la doar doua posesii, iar Tudor a inscris primele sale puncte impotriva fostei sale formatii, Hargrove si-a luat rolul in primire, alimentand ofensiva vicecampioanei de la distanta.
Nici Lapuste nu a ramas dator, astfel ca, la pauza, tabela indica o diferenta mincinoasa dupa aspectul primei reprize, scor 36-39.
Ploiestenii au inceput in forta actul secund, iar Cepulis si Hargrove au incercat sa duca Asesoftul la +10 puncte. Fara succes, intrucat acelasi Watson, ajutat si de Cooley, l-a adus pe Arnautovic la limita rabdarii, iar antrenorul lui CSU si-a bagat jucatorii in sedinta. Cu 4 greseli personale, Stanescu a fost inlocuit de Aliakseyeu, iar Sekulovic a ordonat o aparare in zona, care sa-l protejeze pe baschetbalistul bielorus de „furia” lui Burlacu. Prahovenii au receptionat mesajul, iar Vlahovic a inceput sa livreze pase pe semicerc, transformate in asisturi de Cepulis.
Ultimele zece minute au fost la discretia baietilor lui Arnautovic, care au executat cu o precizie iesita din comun. Burlacu i-a facut pe Dumitru si Lapuste sa-si ia notite prin cateva finalizari de manual, iar Hargrove, ramas fara adversar dupa ce Watson a fost eliminat, si-a continuat antrenamentul de la distanta. Scor final 79-93, CSU Asesoft isi ia revansa pentru episodul nefericit din tur, egaleaza la puncte liderul BC Timisoara si merge in Banat, etapa viitoare, pentru a-si disputa prima pozitie la finalul sezonului regulat.

Scorul pe sferturi: 19-23, 17-16, 24-27, 19-27

BC Mures: Stanescu (12p, 4rec), Dumitru (7p, 3rec), Watson (26p, 3rec, 3pd), Forte (10p, 5rec, 2pd), Aliakseyeu (3rec), Pekovic (2p, 3rec), Lapuste (6p, 2rec, 1cap), Cooley (14p, 5pd)
Echipa: 2p-60%, 3p-33%, FT-83%, 25rec, 12pd, 16mp, 9mc, 1cap

CSU Asesoft: Szijarto (2p, 5rec, 2pd), Burlacu (23p, 6rec, 2pd), Tica (5p, 6rec, 2pd), Capusan (2p, 3rec, 3cap), Cepulis (17p, 4rec), Hargrove (31p, 4rec), Vlahovic (13p, 3rec, 7pd)
Echipa: 2p-62%, 3p-46%, FT-71%, 33rec, 16pd, 12mp, 6mc, 3cap

Echipa de gimnaziu a Colegiului National „Ion Luca Caragiale” s-a calificat la faza finala

Echipa de gimnaziu a Colegiului National “Ion Luca Caragiale” si-a asigurat prezenta la faza finala a Olimpiadei Sportului Scolar, dupa ce a castigat etapa zonala, disputata la Giurgiu. Elevii profesorului Nicolae Damian s-au impus in ultimul act, scor 80-62, in fata Scolii Generale Nr. 5 din Giurgiu. Bogdan Popa a fost cel mai bun marcator al ploiestenilor, cu 43 de puncte (7×3), printre evidentiati numarandu-se si Iacob Norin sau Francu Mihai.
Turneul final, la care Colegiul National “Ion Luca Caragiale” spera sa-si apere cu succes titlul castigat anul trecut, se va desfasura la Zalau, in perioada 16-20 mai.
Bogdan Chitic
foto: Ionut Badea