Peste 300 de sportivi din tara au luat parte, sambata si duminica, la Bacau, la probele Campionatului national de atletism in sala rezervat juniorilor 3. Printre concurenti s-au numarat si reprezentanti ai Clubului Sportiv Scolar Ploiesti, pregatiti de profesorii Maria Andrei si Florin Andrei.
Dintre sportivii ploiesteni, atletul Costin Homiuc (in foto, alaturi de profesoara Maria Andrei) s-a descurcat cel mai bine, impresionand la proba de 60 m. Calificat in finala cu primul timp din serii (7,26 secunde), elevul profesoarei Maria Andrei a castigat titlul national detasat, stabilindu-si, totodata, un nou record personal. Costin a incheiat proba cu timpul de 7,19 secunde, cea mai buna performanta a sa pe respectiva distanta si unul dintre cele mai bune rezultate din ultimii ani la proba de 60 m la categoria juniori 3. Al doilea clasat, Florian Botnaru (CSS Giurgiu), a sosit la zece sutimi de secunda in urma sportivului ploiestean.
„Sunt extrem de bucuroasa pentru Costin, atat pentru titlul obtinut, cat si, in special, pentru timpul stabilit. Practic, atat in calificari, cat si in finala, a evoluat excelent. Vreau sa le multumesc directorilor clubului, profesorii George Iorgulescu si Robert Munteanu, pentru sprijinul acordat la antrenamente, sustinandu-ne pregatirea la Bucuresti, dupa ce sala de atletism de la Ploiesti a fost demolata”, ne-a declarat profesoara Maria Andrei.
Pentru Costin Homiuc acesta a fost cel de-al cincilea titlu national pe care l-a castigat in scurta sa cariera de pana acum, in 2010 atletul ploiestean obtinand patru medalii de aur la categoria copiilor 1.
Acesta a mai fost aproape de o medalie la competitia de la Bacau, la proba de stafeta 4×200 m, alaturi de Andrei Serban, Fabian Petrescu si Andrei Teodorescu. Echipa de la CSS Ploiesti s-a situat pe locul al cincilea, cu timpul de 1.44,50 minute.