Perdele forestiere impotriva zapezilor

Un proiect prin care se prevede infiintarea perdelelor forestiere de protectie a drumurilor nationale impotriva inzapezirii ar putea fi demarat in vara acestui an. Prin amenajarea acestora, s-ar reduce la aproape jumatate costurile intretinerii drumurilor pe timp de iarna, au declarat reprezentanti ai Ministerului Transporturilor. “Perdelele forestiere reprezinta o prioritate pentru noi, si pot face o economie substantiala la bugetul nostru. Ar putea reduce la jumatate costul panourilor parazapezi, care ajunge la circa 190 de lei pe metru liniar”, a precizat secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Eusebiu Pistru. Potrivit acestuia, perdelele forestiere de protectie vor fi plantate pe marginea drumurilor nationale si a autostrazilor, unde exista risc de inzapezire. Lucrarile vor fi demarate pe raza a 35 de judete.

Numarul monedelor euro falsificate, in scadere

Potrivit unui comunicat de presa al Comisiei Europene (CE), numarul monedelor euro falsificate si retrase din circulatie a scazut, anul trecut, cu 15%.
“Numarul total de monede falsificate este foarte mic, comparativ cu cel total, de aproximativ 16 miliarde de monede euro autentice, puse in circulatie din randul celor mai mari cupiuri (50 de centi, 1 euro, 2 euro). Proprietarii de magazine, intreprinderile mici si cetatenii sunt cei mai expusi riscului de a primi monede si bancnote false. Combaterea falsificarii banilor este, prin urmare, vitala pentru protejarea contribuabililor cinstiti”, a precizat comisarul responsabil cu masurile antifrauda din cadrul CE.

Pretestare pentru admiterea la INM

Institutul National al Magistraturii (INM) va organiza, in luna martie 2012, in mai multe centre universitare, o pretestare avand ca obiect verificarea rationamentului logic, asemanatoare probei din cadrul concursului de admitere. Subiectele care vor fi date la pretestare nu vor fi folosite in cadrul concursurilor de admitere la INM, in cursul anilor 2012 si 2013. Se pot inscrie la aceste cursuri studentii din anii III si IV, precum si absolventi ai facultatilor de drept. Potrivit unui comunicat al INM, cererile de inscriere se pot depune pana in data de 20 februarie a.c., la secretariatul facultatii absolvite sau la care se studiaza. Participarea la pretestare este gratuita.