Sansa ca echipa Petrolul Ploiesti sa aiba in lot, pentru prima data in istorie, doi jucatori spanioli s-a irosit dupa al doilea meci jucat de formatia ploiesteana in Antalya.
Cristian Hidalgo Gonzales (foto 1) si Alvaro Silva Linares ( foto 2) au spus “adios” clubului petrolist. Primul, fara ca macar sa-si faca aparitia la echipa, el gasind, conform agentului sau, un angajament mult mai atractiv din punct de vedere financiar.
Cel de-al doilea – Linares – care a fost prezent in Antalya, “a sarit din schema” din cauza neintelegerilor dintre impresarul sau si managerul Rachita, cu mentiunea ca in acest caz a avut dreptate antrenorul Petrolului, recunoscut pentru faptul ca nu tolereaza actele de indisciplina.
Indiferent de motive, important este ca fotbalistii spanioli nu mai sunt solutii pentru Petrolul, ceea ce, tinand cont de lotul actual al formatiei ploiestene, reprezinta o pierdere.
Cristian a adunat 75 de prezente in Prima liga spaniola, ca jucator la Deportivo La Coruna (n.n- chiar a marcat un gol de generic impotriva formatiei Real Madrid), iar Linares a adunat si el 62 de aparitii in Liga a doua din Spania, el evoluand pentru Cadiz, Malaga si Xerez.
Cu experienta acumulata, cei doi ar fi fost piese de baza in angrenajul echipei antrenate de Rachita, diferenta dintre Cristian si Buhusi, Surugiu sau Borza- de exemplu- fiind colosala.
Abandonata fiind varianta spaniola, antrenorul Petrolului se vede pus in situatia de a gasi rapid solutii pentru aducerea unor jucatori de valoare, lotul actual fiind considerat de catre multi oameni de fotbal drept unul mai slab, din punct de vedere valoric, decat cel pe care Petrolul l-a avut in turul campionatului.
Edi MOLDOVAN