Ieri, sase persoane au fost retinute de catre politistii prahoveni, in urma a 18 perchezitii efectuate in Ploiesti si in localitatile Urlati, Brazi, Barcanesti si Puchenii Mari. Anchetatorii au stabilit ca acestia sunt principalii suspecti ai unor furturi comise in perioada decembrie 2011- ianuarie 2012 din sapte locuinte din judet si de la o firma din Pucheni.
Dupa cum ne-a precizat Raluca Brezeanu, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, “la domiciliile suspectilor au fost gasite si ridicate aparate de sudura, aparatura electrocasnica, scule electrice folosite in constructii, bunuri care au fost furate din sapte locuinte si dintr-o societate comerciala din Puchenii Mari. Bunurile furate erau, mai apoi, vandute unor persoane din Puchenii Mari, Brazi si Ploiesti. Pana ieri, a fost retinut in sarcina suspectilor un prejudiciu de aproximativ 170.000 de lei”.
Cei sase indivizi ridicati ieri au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti cu propunere de arestare preventiva.
Fl. TANASESCU