Având în vedere atenţionarea de cod galben de ninsori şi viscol emisă astăzi de meteorologi, Presedintele Consiliului Judeţean Prahova Prahova, Mircea Cosma, a solicitat tuturor operatorilor de deszăpezire ca utilajele din dotarea lor să fie pregătite să intervină, în condiţiile în care acest lucru se va impune.
La această oră nu sunt drumuri închise sau blocate în judeţ, dar se contiună intervenţia cu material antiderapant şi pentru lărgirea zonei carosabile, acolo unde se impune acest lucru.
În vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie pe cei 865 de km de drumuri judeţene, operatorii de deszăpezire sunt pregatiti să acţioneze cu 104 utilaje.
Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), de vineri, ora 10.00 şi până duminică, ora 20.00, „aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile, local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 cm, în special în zonele de deal şi de munte”.