Desi actualul Guvern tot sustine ca, in ultima vreme, economia tarii „da semne certe de redresare”, realitatea din judetul nostru dovedeste exact contrariul. Ne-o demonstreaza statistica Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Prahova, care arata, negru pe alb, o crestere ingrijoratoare a ratei somajului, chiar din primele luni ale anului in curs. Astfel, doar in aceasta luna, administratorul unei firme din domeniul comertului a instiintat institutia amintita, asa cum spune legea, cu privire la disponibilizarea colectiva a 115 angajati, ca urmare a efectelor crizei economico-financiare.
Acestor viitori someri li se vor adauga si 68 de persoane provenind de la o alta societate comerciala, care isi vor pierde locurile de munca in cursul lunii martie, precum si alte 7 persoane care au ramas fara serviciu in luna trecuta.
Asadar, celor 17.186 de prahoveni aflati in cautarea unui loc de munca, la finele anului trecut, li se alatura inca 190, iar numaratoarea nu se va opri aici! Cand spunem aceasta avem in vedere faptul ca Executivul a anuntat, deja, disponibilizarea, de luna viitoare, la nivel national, a 1.050 de salariati din cadrul SNTFC CFR Calatori, respectiv a 600 de angajati de la Compania Posta Romana, iar o parte dintre acestia vor proveni, fireste, si de la unitatile subordonate de pe raza judetului Prahova.
In concluzie, este foarte posibil ca, la finele primului trimestru din acest an, Prahova sa revina intre judetele cu cel mai mare numar de someri.

D. CONSTANTIN