Alpinista Crina Popescu, in Cartea Recordurilor

Alpinista Crina Coco Popescu a intrat in Cartea Recordurilor, la doar 16 ani, fiind prima femeie care a escaladat Muntele Sidley, cel mai inalt vulcan din Antarctica, informeaza site-ul oficial al World Records Academy. Este prima femeie care a escaladat cel mai inalt vulcan din Antarctica.
Crina Coco Popescu a escaladat Muntele Sidley, care are o inaltime de 4.285 metri, in prima expeditie pe acest vulcan, la care au mai participat Alex Abramov (Rusia), Mario Trimeri (Italia) si Scott Woolams (SUA), informeaza World Records Academy. “Stiam ca suntem prima echipa care am urcat pe acest munte si am simtit asta si mai bine, atunci cand ne cautam cel mai bun drum spre varf”, a declarat Crina dupa coborare, fiind citata de site-ul Academiei.

FRF a aprobat planul de masuri pentru combaterea trucarii meciurilor

Comitetul Executiv al FRF a aprobat in sedinta sa de la sfarsitul saptamanii trecute planul de masuri pentru prevenirea si combaterea trucarii meciurilor, acestea urmand sa fie implementate la nivelul federatiei, al LPF si al cluburilor si asociatiilor judetene afiliate. Conform site-ului oficial al FRF, demersul este unul de maxima importanta avand in vedere proliferarea actiunilor intreprinse de organizatiile criminale in vederea trucarii meciurilor cu scopul obtinerii unor castiguri ilicite in domeniul pariurilor sportive. Planul a fost conceput ca urmare a Declaratiei Parlamentului European privind combaterea coruptiei in sport, a concluziilor Consiliului Uniunii Europene din 28-29 noiembrie 2011 asupra luptei impotriva trucarii meciurilor si a Cartii verzi a Comisiei Europene privind jocurile de noroc in linie in piata interna. De asemenea, se tine cont de circulara Comitetului Executiv al UEFA din 27 mai 2011 privind crearea unei retele europene a ofiterilor de integritate.
Printre masurile care alcatuiesc planul aprobat de Comitetul Executiv al FRF se afla urmatoarele: prezentarea, cu ocazia Adunarilor Generale anuale ale Federatiei Romane de Fotbal si ale Ligii Profesioniste de Fotbal, a unui material documentar de sinteza, care sa atraga atentia asupra pericolului unor astfel de manifestari negative asupra integritatii fotbalului si a spiritului de fair-play in care trebuie sa se desfasoare meciurile din campionatul intern si cele internationale la care participa echipe sau selectionate romanesti; includerea in contractele incheiate de cluburi si asociatii sportive cu jucatorii, a unei clauze privind interdictia de a participa la pariuri sportive in legatura cu meciurile in care joaca; incheierea unor protocoale de cooperare cu Asociatia societatilor de pariuri sportive, in vederea participarii financiare a acestora la organizarea unor actiuni cu caracter preventiv vizand impiedicarea jucatorilor si a celorlalti actori ai scenei fotbalistice sa participe la pariuri sportive avand ca obiect meciurile de fotbal si obligarea acestora sa sesizeze autoritatilor sportive meciurile de fotbal in legatura cu care exista suspiciuni ca s-au facut sau se vor face pariuri ilegale; incheierea unor protocoale de cooperare cu autoritatile de aplicare a legii competente in materie (indeosebi din Politie si Parchet) in vederea initierii unor actiuni comune pentru descurajarea si combaterea acestor activitati ilegale; realizarea unei brosuri care sa contina principalele prevederi de ordin penal si disciplinar care sanctioneaza manifestarile de coruptie ce pot aparea in domeniul fotbalului, document care sa fie difuzat tuturor cluburilor si asociatiilor sportive afiliate la FRF; elaborarea si transmiterea catre autoritatile competente si avand initiativa legislativa a unei propuneri de completare a Legii nr. 69/2000 (Legea Educatiei Fizice si Sportului ) cu un articol care sa califice ca infractiune manipularea rezultatelor sportive, cu sanctiuni adecvate.
Tot in aceasta sedinta, Comitetul Executiv al FRF a aprobat referatul Directiei Competitii a FRF cu privire la sistemul competitional al sezonului 2011-2012, la nivelul Ligilor I, a 2-a si a 3-a. Astfel, avand in vedere faptul ca Statutul FRF, aprobat in Adunarea Generala din data de 9 mai 2011, nu a intrat inca in vigoare, astfel ca Hotararea Comitetului Executiv privind modificarea sistemului competitional nu produce efecte, s-a decis ca in anul competitional 2011/2012, sa se aplice sistemul competitional care a fost aprobat de Adunarea Generala a FRF la data de 11.05.2009. De asemenea, Comitetul Executiv a decis sa acorde debitorilor aflati sub incidenta obligatiei de a plati sume de bani altor cluburi, unor jucatori sau/si unor antrenori, in baza unor hotarari ale comisiilor FRF/LPF a caror punere in executare se afla in prezent pe rolul Comisiei de Disciplina a FRF/LPF, un termen de gratie pentru executarea integrala a obligatiilor de plata pana la data de 29.02.2012. Debitorii care isi executa integral obligatiile de plata pana la data de 29.02.2012 nu vor mai fi sanctionati. Prezenta norma se aplica si debitorilor care se afla in situatia de a fi sanctionati cu excludere la data prezentei hotarari, se mentioneaza pe site-ul oficial al Federatiei Romane de Fotbal.