Senatorul PSD Iulian Bădescu cere demisia prefecților și subprefecților, în calitatea acestora de reprezentanți ai Guvernului în teritoriu.

Articolul 123 din Constituția României, alineat (2) prevede faptul că prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local și conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe ale administrației publice centrale din unitățile administrativ-teritoriale. În aceste conditii, cred că depunerea mandatului Guvernului ar trebuie să fie urmată și de demisia prefecților și a subprefecților, care, conform articolului mai sus citat, sunt reprezentanții Executivului în teritoriu.
Ieri, Guvernul Boc și-a recunoscut incompetența, iresponsabilitatea, neputința, impostura și multe alte astfel de “abilități” prin care a adus țara în starea deplorabilă de acum.
Prefecții și subprefecții nu au făcut nimic altceva decât să pună în aplicare deciziile aberante ale Executivului demisionar. Ei au fost instrumentele prin care s-a înfăptuit politica acestuia. De aceea, cred că prefecții și subprefecții trebuie să își asume în solidar cu Palatul Victoria eșecul programului de guvernare și consider că demisiile lor ar trebui să fie o urmare firească a demisiei Guvernului care i-a numit. În cazul în care lucrul acesta nu se va petrece, consider că demiterea prefecților și a subprefecților în funcție ar trebui să fie o prioritate pe agenda noului premier desemnat și a Guvernului interimar.