Federatia Romana de Baschet a decis, joi dupa-amiaza, sa amane etapa a 20-a a Diviziei A, care era programata sa se desfasoare la finele acestei saptamani. Biroul Federal a luat aceasta hotarare mai mult ca o masura de precautie, dupa ce meteorologii au emis un cod galben de ninsori si viscol la nivelul intregii tari. Astfel, sunt asteptate caderi masive de zapada in toate regiunile tarii, ceea ce ar face aproape imposibila deplasarea mai multor echipe pentru meciurile din aceasta etapa. Singura exceptie o reprezinta confruntarea dintre CSM Oradea si U Mobitelco, meciul din Sala „Antonio Alexe” fiind singurul care va avea loc la data si ora stabilite, dupa ce oaspetii au facut deja deplasarea, cu avionul, miercuri seara.
Asadar, jocul dintre BCA Pitesti si CSU Asesoft va fi reprogramat, cel mai probabil pentru luna martie, in conditiile in care formatia din Trivale este angrenata in Final Four-ul Cupei Romaniei. Urmatoarea partida a ploiestenilor va avea loc joi, 9 februarie, pe teren propriu, in compania Energiei Rovinari.
Ionut Georgescu, presedinte executiv CSU Asesoft: “Este o decizie care pe noi nu ne afecteaza, ba dimpotriva. Vom evolua de abia joia viitoare, cu Energia Rovinari, dupa care Divizia A va lua o pauza, din cauza desfasurarii turneului final al Cupei Romaniei. Asadar, baietii se vor putea pune la punct cu pregatirea fizica, dupa o luna si jumatate in care am disputat 11 meciuri, in campionat si in Cupa. Cel mai probabil, vom perfecta una sau doua partide de verificare.”
Bogdan Chitic