• Proprietarii au intervenit cu utilajele proprii pentru a crea alei de acces catre grajduri

Pana la punerea in practica a marelui proiect al municipalitatii de refacere a hipodromului ploiestean, deocamdata se poate spune ca detinatorul acestei arene hipice – aflata in „grija” Primariei Ploiesti – este prea putin interesat de modul in care este administrat pe timp de iarna.
Proprietarii celor aproape 100 de cai de curse care se gasesc in grajdurile de la hipodrom nu au avut nicio posibilitate de acces pe aleile din zona in care sunt adapostite animalele, pentru ca niciun responsabil cu administrarea arenei nu intervenise pentru indepartarea zapezii de jumatate de metru care se depusese de luni seara si pana ieri dimineata. Astfel, a fost nevoie de un utilaj pe care l-a inchiriat unul dintre proprietari pentru a ajunge la grajduri si a putea hrani animalele de competitie.
Interesanta este reactia reprezentantilor de la fata locului ai Clubului Sportiv Municipal Ploiesti – institutie aflata in subordinea Consiliului Local Ploiesti, in ale carei atributii intra inclusiv administrarea hipodromului si care traieste tot din fondurile de la bugetul local. Acestia au refuzat sa faca vreo declaratie referitoare la modul in care se actioneaza pe perioada iernii in incinta hipodromului, pe motiv ca ziaristilor le trebuie autorizatie speciala din partea CSM sa fotografieze si sa filmeze locatia respectiva.
Dupa cum se poate vedea in imagini, hipodromul arata ieri ca un adevarat camp. Niciun responsabil nu luase nicio masura pentru a deszapezi zona, pentru ca municipalitatii si primarului Andrei Volosevici nu le pasa, catusi de putin, de soarta unicei arene de trap din Romania. Decat pe hartie, prin aparitia unor proiecte extrem de costisitoare, facute pentru a ramane, cine stie cata vreme, doar la stadiul de studiu de fezabilitate.
In plus, potrivit programului realizat de CSM pentru saptamana aceasta, duminica ar trebui sa se desfasoare prima reuniune de trap din an, iar pista hipodromului este acoperita de un strat gros de zapada.
Violeta STOICA