FC Petrolul îşi continuă şirul victoriilor în turneul din Antalya, câştigând, în acestă seară, partida cu Paksi (Ungaria, Liga I). „Lupii” s-au impus cu 2-1 (1-0), prin golurile marcate de către Buhuşi şi Vali Negru.
Cu o prestaţie solidă atât în faza de apărare, cât şi în cea de atac, formaţia lui Valeriu Răchită s-a impus fără probleme, chiar dacă scorul final ar putea lăsa impresia unui meci echilibrat. Ploieştenii au deschis scorul în minutul 12, atunci când, la o lovitură liberă de la 22 de metri, Fl. Dumitru i-a mişcat uşor mingea lui BUHUŞI, iar „decarul” petroliştilor a înscris cu un şut ce l-a păcălit pe Csernyanski. 1-0 a fost şi scorul primei părţi, iar, imediat după reluare, „galben-albaştrii” au dat startul ofensivei la poarta maghiară. Mai întâi, lui Opriţa (48) i-a fost refuzat un penalty, pentru ca, doar un minut mai târziu, după un corner de pe dreapta, Negru să reia, cu capul, de la patru metri, în blocajul portarului advers. Boudjemaa (53) a trimis de la 16 metri, razant cu transversala, şi tot el, trei minute mai târziu, a ratat o reluare decisivă, din mijlocul careului, la o centrare venită, de pe dreapta, de la Opriţa. Inevitabil, desprinderea s-a produs la capătul primei ore de joc, atunci când ultimul venit în tabăra „lupilor”, franco-tunisianul Ali Mathlouthi, a avut o cursă explozivă pe partea dreaptă, a pierdut un adversar pe drum şi, pătruns în careu, a centrat ideal în faţa porţii, de acolo de unde NEGRU nu putea greşi: 2-0. Mathlouthi (63) a repetat acţiunea, însă pe partea opusă, dar Borza a trimis, incredibil, în bară, de la doar doi metri, şi tot Mathlouthi a apărut, mai apoi, la finalizare, şutul său, de la 16 metri, fiind „scos”, de la colţul scurt, de către portarul advers. În prelungirile meciului, ungurii au reuşit să reducă din handicap, după ce Szatmari a reluat în plasă o minge respinsă, în lateral, de către Gritti, iar meciul s-a încheiat cu o nouă ocazie uriaşă a ploieştenilor, Stojimirovic nereuşind să puncteze, la capătul încă unei acţiuni excelente a lui Mathlouthi.
Mâine, de la ora 17.00, FC Petrolul va întâlni pe Litex Lovech, în penultimul test al stagiului de la Belek.

FC Petrolul: Povilas (46 Gritti) – Buleică (46 Străuţ), Melinte, Bikana (59 Tudor), Ben Djemia (46 Stoica) – Mustivar (65 Stojimirovic), Negru (59 Bărbulescu) – Dumitru (46 Neagu), Opriţa (59 Borza), Buhuşi (46 Boudjemaa) – Dina (46 Mathlouthi).