La aproape un an de la eliberarea scaunului de administrator public (city manager), Andrei Volosevici a numit o noua persoana, adusa de la zeci de kilometri distanta de Ploiesti, pentru ocuparea uneia dintre cele mai ravnite functii din primarie.
Dupa ce a demisionat „din cauza salariului mic” de la Primaria Sinaia – unde a ocupat, intre anii 2006 si 2011, functia de sef al Serviciului Urbanism – noul administrator public al municipiului, Onorel Lovin (foto), a primit o oferta mai mult decat tentanta (veniturile lunare fiind duble fata de fostul sau loc de munca) tocmai de la primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici, cu care se cunoaste de vreo cinci ani. De la 22 decembrie 2011 si pana pe data de 5 ianuarie a.c., Onorel Lovin a fost angajat temporar la cabinetul primarului, iar joia trecuta a semnat contractul de management si a primit si fisa postului de city manager al Ploiestiului. Deocamdata sincer, Lovin a declarat ca nu stie ce l-a recomandat (in afara relatiei vechi de circa cinci ani cu primarul Volosevici) pentru a ocupa aceasta functie importanta in administratia ploiesteana. „Poate seriozitatea!”, ne-a declarat, ieri, noul ocupant al fotoliului de city manager, care spune ca mai avea o varianta de lucru, la Consiliul Judetean Brasov, pe care insa a refuzat-o.
Deocamdata, contractul semnat de catre Onorel Lovin cu Primaria Ploiesti are o valabilitate de sase luni, dupa acest termen urmand sa fie organizat concurs pentru ocuparea postului. In fisa postului destul de bine platit apar ca responsabilitati – potrivit propriilor declaratii ale noului administrator public – monitorizarea activitatilor financiare si de investitii din cadrul Primariei Ploiesti.
Lovin afirma ca nu este membru PDL si ca va face naveta Ploiesti – Sinaia si retur, zilnic, pentru a se prezenta la noul sau loc de munca.
Sub mandatul lui Andrei Volosevici, functia de city manager a fost ocupata, pana in prezent, de trei persoane, inclusiv Onorel Lovin. Dupa doua reprezentante ale sexului frumos – Mirela Limboseanu (care nici nu s-a acomodat bine cu fotoliul ca a si fost nevoita sa plece, dupa patru zile de la numire) si Sanda Toader (a reusit sa-i tina piept primarului doar sapte luni) – postul este acum ocupat de un absolvent al Universitatii „Transilvania” din Brasov, Facultatea de Stiinta si Ingineria Metalelor, specializarea „Turnarea metalelor”. De vazut daca primarul Volosevici isi va permite sa ridice tonul la noul city manager, avand in vedere ca Lovin practica sportul, fiind expert in karate!
Violeta STOICA