• Cererea de sare grunjoasa a crescut cu 30 la suta

Desi suntem la sfarsitul lunii ianuarie, nu putine institutii publice sau societati comerciale care, potrivit legii, raspund de buna administrare a drumurilor publice si-au amintit abia acum doua zile – adica exact cand toata tara era sub zapada – ca nu au suficiente stocuri de materiale antiderapante, respectiv de sare grunjoasa, pentru cresterea sigurantei participantilor la trafic.
Astfel se explica faptul ca, in zilele de 25 si 26 ianuarie a.c., la poarta Salinei Slanic asteptau, dis-de-dimineata, sa se aprovizioneze cu sare vrac sau preambalata, dupa caz, cate 15 – 20 de autocamioane. Acestea apartineau nu doar unor agenti economici din Prahova, ci si din alte judete arondate de minister Salinei Slanic, precum Brasov, Ilfov, Calarasi, Tulcea, Constanta sau Municipiul Bucuresti. Sunt onorate atat comenzile incluse in contractele semnate anterior, cat si cererile ocazionale.
Din discutia avuta, ieri dimineata, cu directorul general al Salinei Slanic – Liviu Soare – am retinut urmatoarele: „In aceasta saptamana, din cauza inrautatirii serioase a vremii, volumul vanzarilor de sare a crescut cu aproximativ 30 la suta fata de perioadele normale. Drept urmare, ne-am organizat activitatea in doua schimburi, astfel incat capacitatea de incarcare poate atinge chiar si 30 de autocamioane, zilnic. Insa, daca numarul cererilor va creste considerabil, putem lucra, fara probleme, si in trei schimburi”.
Actualmente, la Salina Slanic mai lucreaza aproximativ 300 de oameni.

D. CONSTANTIN