Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt anunţate artere rutiere importante blocate din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.
Pe mai multe drumuri naţionale, pe care începuse să se depună un strat subţire de zăpadă în cursul nopţii, s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, astfel că traficul rutier se desfăşoară normal, însă este necesar să se circule cu viteză mai redusă decât în condiţii de carosabil uscat, suprafeţele de rulare fiind în cea mai mare parte umede. Câteva dintre cele mai importante drumuri cu astfel de probleme sunt:
-DN1, în zona Feleac, judeţul Cluj;
-DN1C – Jucu, judeţul Cluj;
-DN1F – Nădăşelu, judeţul Cluj;
-DN57B Oraviţa – Anina, judeţul Caraş-Severin;
-DN58 Reşiţa – Anina, judeţul Caraş-Severin;
-DN74 Zlatna – Abrud – Pasul Buceş-Vulcan – Brad, în judeţele Alba şi Hunedoara;
-DN75 Turda – Câmpeni – Albac – Scărişoara, în judeţele Cluj şi Alba.
Le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, iar pe drumurile pe care a nins să se aştepte să întâlnească porţiuni de carosabil acoperit cu zăpadă şi gheaţă, mai ales pe acostamente. De asemenea, având în vedere temperaturile scăzute, trebuie luat în considerare şi riscul formării poleiului.