Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt anunţate drumuri naţionale blocate din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.
Pe câteva drumuri naţionale există un strat subţire de zăpadă, în amestec cu material antiderapant, iar traficul auto se desfăşoară în condiţii de iarnă. Este vorba despre DN73 Câmpulung – Podu Dâmboviţei (judeţul Argeş), DN71 – Moroieni (judeţul Argeş), DN67C Novaci – Rânca (judeţul Gorj) şi DN13B Pasul Bucin (judeţul Harghita).
În următoarele ore, este posibil ca pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier să se intensifice în special pe sensul către Braşov, iar între Sinaia şi Buşteni, să se formeze coloane de maşini. Le recomandăm conducătorilor auto să evite aglomeraţia de pe Valea Prahovei, circulând pe DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele.
Precizăm că până mâine la ora 18.00 este în vigoare o informare meteorologică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, conform căreia va ninge în zona montană, în sud-estul Transilvaniei, apoi local şi în Moldova.
Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În acest context, pentru prevenirea evenimentelor nedorite, îi sfătuim pe conducătorii auto să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculele dinainte, să îşi cupleze centura de siguranţă şi să determine toate persoanele din autovehicule să procedeze la fel, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei să folosească cu precădere frâna de motor. De asemenea, le recomandăm ca înaintea plecării în călătorie să se intereseze în privinţa stării traseului ales, precum şi despre condiţiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitată. În acest scop poate fi apelat numărul de telefon al Comandamentului Central de Iarnă: 021/9360.