Centrul INFOTRAFIC din cadrul IGPR informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale blocate din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere, nici probleme majore privind intensitatea traficului pe autostrăzi şi drumuri naţionale.
Precizăm însă că în această dimineaţă ceaţa densă a îngreunat circulaţia auto pe numeroase artere rutiere importante din judeţele Vaslui, Iaşi, Suceava, Botoşani, Mehedinţi, Hunedoara, Braşov, Covasna, Mureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. Şi la această oră fenomenul este prezent, însă numai izolat.
Informăm, totodată, că pe câteva drumuri naţionale secundare există un strat subţire de zăpadă, iar traficul auto se desfăşoară în condiţii de iarnă. Amintim aici DN7A Groapa Seacă – Jieţ, în judeţul Hunedoara, DN7D Boişoara – limita cu judeţul Argeş, în judeţul Vâlcea şi DN13E Zagon – Barcani, în judeţul Covasna.
Precizăm că la această oră traficul auto pe DN1 este intens în zona staţiunilor montane prahovene Sinaia şi Buşteni.
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, îi sfătuim pe conducătorii auto să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculele dinainte, să folosească luminile de întâlnire ziua pe toate categoriile de drumuri şi să nu se hazardeze în efectuarea unor depăşiri riscante.