Conducerea CS Otopeni a anuntat oficial, marti dupa-amiaza, ca se retrage din competitiile nationale din motive financiare. In adresa remisa Federatiei Romane de Baschet si inregistrata cu nr. 1/03.01.2012, directorul executiv al CS Otopeni, Mugur Porumbacu, precizeaza urmatoarele:
“Prin prezenta, va anuntam cu regret ca, din cauza problemelor financiare aparute in cadrul clubului nostru, suntem obligati sa ne retragem din cadrul Campionatului National Divizia A, masculin, editia 2011-2012.”
Totodata, oficialii CS Otopeni au anuntat ca se retrag si din Cupa Romaniei, editia 2011-2012, competitie in care echipa pregatita de Eugen Ilie ar fi trebuit sa joace in sferturile de finala impotriva gruparii CSM Oradea.
Conform regulamentului FRB, dacă o echipă se retrage înaintea începerii returului atunci toate rezultatele respectivei formaţii se anulează. Dacă ilfovenii ar fi mai jucat un meci din retur atunci toate rezultatele consemnate până în acel moment ar fi rămas valabile, iar jocurile pe care echipa urma să le dispute ar fi fost pierdute cu scorul de 20-0.