În urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a activităţilor ilegale cu produse de tutun, executată la sfârşitul săptâmânii trecute, în municipiul Ploieşti (Gara Sud), jandarmii Grupării Mobile “Matei Basarab” Ploieşti, au depistat 3 persoane de sex bărbătesc imediat după ce aceştia preluaseră o cantitate semnificativă de ţigări.
În urma verificărilor efectuate de către jandarmi şi a controlului corporal preventiv şi al bagajelor, asupra celor 3(trei) persoane, Ionescu G. de 24 ani, Todică B. de 25 ani şi Ionescu A. de 52 ani, toţi din Bucureşti, a fost găsită cantitatea totală de 30.000 ţigarete diferite mărci pe care aceştia o procurase de la o persoană necunoscută aflată într-un tren care se indrepta spre direcţia Bucureşti.
La momentul depistării, 2(două) dintre persoane aveau asupra lor câte o geantă de rafie ce conţinea 15000 ţigarete diverse mărci (DOINA, VICEROY, WINSTON), aceste având aplicat timbru fiscal de provenienţă Moldova şi Ucraina.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar celor în cauză le-au fost întocmite documente de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de Legea 571/2003 (Cod Fiscal) şi Legea 86/2006 (Cod Vamal).
Persoanele în cauză, dosarul cu documentele întocmite şi cantitatea de ţigări au fost predate poliţiei pentru continuarea cercetărilor.