Pe partia de la Winterberg, din Germania, s-a desfasurat cea de-a sasea etapa a Cupei Mondiale la sanie, care a inclus si proba de stafeta. In concursul pe echipe, aceasta a fost penultima etapa a sezonului, iar reprezentativa Romaniei a inregistrat cea mai buna clasare din actuala editie a competitiei.
In componenta formatiei tricolore s-au regasit numai sportivi prahoveni, la feminin participand Raluca Stramaturaru, la masculin – Valentin Cretu si la dublu – Paul Ifrim si Andrei Anghel. Totusi, dintre acestia doar Cretu mai este legitimat la un club din Prahova, fiind membru al CSO Sinaia, antrenat de Alexandru Comsa si Corina Dragan.
Formatia Romaniei a inceput foarte bine etapa de la Winterberg, Raluca Stramaturaru sosind cu al cincilea timp, reusind chiar sa o intreaca pe austriaca Nina Reihtmyer, care ocupa locul al optulea in clasamentul mondial individual!
Insa, dupa evolutiile de la masculin si dublu, reprezentativa tricolora a coborat o pozitie, situandu-se, in final, pe locul al saselea, cu o intarziere de 2,125 secunde fata de castigatoare, echipa Germaniei.
Aceasta a fost, totusi, cea mai buna clasare din actualul sezon pentru Romania, care a acumulat 50 de puncte in clasament, devansand selectionata Slovaciei si urcand pe locul al optulea cu o etapa inainte de finalul intrecerii.
In fruntea ierarhiei, echipa Germaniei se poate considera deja castigatoare, avand un avans de 133 de puncte fata de urmatoarea clasata – Canada.
Petre APOSTOL