La sfarsitul acestei luni, Asociatia Judeteana de Fotbal Prahova si-a propus sa organizeze un nou turneu, in sala, rezervat copiilor, prin care sa cinsteasca memoria unuia dintre jucatorii importanti ai Petrolului – Bujorel Mocanu, disparut prematur, in urma cu un an. Oficialii AJF intentioneaza sa cheme, la prima editie, echipe de la cluburile unde Mocanu a activat de-a lungul carierei sale, ca fotbalist sau antrenor, Petrolul, Conpet, Plopeni si Valcanesti fiind pe lista. Mai multi fosti colegi ai regretatului jucator si-au aratat interesul pentru a onora cu prezenta acest memorial.

Filipestiul isi ia… Vulpe

Chiar daca zvonurile privind problemele financiare la AFC Filipesti nu au incetat, oficialii echipei de Liga a III-a incearca sa “adune” un lot mai bun decat cel avut in tur, pentru reunirea lotului, programata pe 16 ianuarie. Deocamdata, cea mai buna veste este aceea ca, dintre jucatorii importanti ai echipei, niciunul nu a primit acordul pentru a pleca la alta grupare, desi, doi dintre ei, Mihai Ene si Vasile Micu, au fost « in vizita » la Stefanesti, unde activeaza fostul lor antrenor, Dragos Mihalache. La capitolul « achizitii », prima miscare este aducerea atacantului Vulpe, fostul jucator de la Petrolul Teleajen urmand sa se prezinte la reunirea lotului.

Ursu preia Buftea

Fostul secund al FC Ploiesti, antrenorul Emil Ursu (foto), va fi rivalul echipelor prahovene de Liga a III-a, in acest retur. Ursu va prelua pe CS Buftea, formatie aflata in lupta pentru promovare, la egalitate de puncte cu Chimia Brazi si la doar un punct in urma celor de la Electrosid Titu, in clasamentul la zi al seriei a III-a. Odata cu Ursu, la Buftea vor ajunge si cativa jucatori de la echipa a doua sau de la centrul de juniori al clubului Dinamo Bucuresti, Buftea anuntandu-se o candidata serioasa la promovare in acest retur.

„Plopenari” – in aer

Puchea, Slobozeanu, Pascu, Stirbu, Necatu, David si Gabi Marin sunt cativa dintre jucatorii de la CSO Plopeni care nu stiu sigur, in acest moment, unde vor evolua in retur! Restrangerea cheltuielilor salariale, cauzate de problemele financiare ale gruparii plopenare, pune sub semnul intrebarii continuarea colaborarii dintre jucatorii mai sus enuntati si echipa. Foarte probabil, atat viitorul gruparii CSO privind banca tehnica (unde Daniel Dumitrache are sanse mari sa-i urmeze lui Romulus Ciobanu), cat si componenta lotului de jucatori se vor decide la finele saptamanii viitoare, dupa ce edilul Dragos Nita va reveni din vacanta.

Marian DIMA