* Odinioara, comunitatea medicala considera ca o dieta saraca in grasimi este cheia pentru o viata sanatoasa. In ultimii ani insa, s-a descoperit ca nutritionistii se insala. Desi anumite lipide, anumite grasimi sunt foarte nocive pentru oameni, exista si grasimi sanatoase precum acizii grasi omega 3, intalniti in peste si ulei de peste. Acestea combat riscul de cancer la san si mentin sanatatea creierului. Omega 3 imbunatateste starea suferinzilor de artrita, reduce cantitatea de colesterol din sange, atenueaza efectele ADHD-ului. Se mai poate gasi in cereale, seminte si nuci.

* Sharon Richter, medic nutritionist in New York, a descoperit ca pacientii ei preferau sa manance atunci cand le era sete, confundand cele doua senzatii. Ea le recomanda celor carora li se face foame la ore neobisnuite ale zilei sa bea un pahar de apa si sa astepte 20 de minute. Daca dupa acest interval le este inca foame, ei pot sa manance.

* Uitati de perioada in care toata lumea ura cartoful pentru continutul lui mare de glucide! Medicii de pretutindeni incep sa recomande consumul acestuia datorita capacitatii sale de a reduce tensiunea. Un studiu efectuat in 2010 de Asociatia Americana a Medicilor Nutritionisti a scos la iveala faptul ca, din cauza continutului mare de potasiu, cartoful stimuleaza rinichiul sa elimine excesul de sodiu, scazand tensiunea arteriala. Si fasolea, iaurtul si sucul de portocale contin cantitati mari de potasiu.

* Un studiu efectuat in 2003 in “Journal of Diabetes Care” a relevat faptul ca 50 de oameni suferinzi de diabet tipul 2, care au introdus scortisoara in dieta lor zilnica, au reusit sa isi scada glicemia si sa reduca nivelurile colesterolului si ale trigliceridelor dupa 40 de zile.

* Consumati alcool moderat si s-ar putea sa aveti o talie de viespe. Se pare ca alcoolul accelereaza metabolismul, ajutand la slabit. Nu depasiti limita de 20, 30 ml pe zi daca nu vreti sa aveti probleme cu ficatul.