FSLI decide calendarul protestelor

Conducerea Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) va stabili astazi, in cadrul sedintei Biroului Operativ, calendarul actiunilor de protest pentru luna decembrie.
“In sedinta de miercuri (n.n. – astazi) vom decide, impreuna cu liderii din tara, programul actiunilor de protest care vor avea loc pana la sfarsitul acestei luni. Bineinteles, vom tine cont si de faptul ca Sarbatorile de Iarna sunt foarte aproape, iar oamenii au nevoie de timp pentru a face pregatirile necesare de Craciun. In mod sigur, insa, actiunile de pichetare pe care le-am demarat la 15 noiembrie vor fi continuate si in perioada urmatoare”, a afirmat Simion Hancescu – presedintele FSLI.

In 2011, mai multi turisti straini au vizitat Romania

Potrivit Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, cei mai multi turisti straini care au vizitat Romania in primele noua luni ale acestui an provin din Germania, Italia si Franta. Potrivit datelor Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in turism, cei mai multi turisti straini au provenit din Germania (+9,4% fata de perioada similara a anului trecut), Italia (+21,2%), Franta (+10,3%), Ungaria (+15%), Statele Unite ale Americii (+3,5%) si Marea Britanie (+10,3%). Per ansamblu, Romania a atras, in primele noua luni ale anului, cu 12,6% mai multi turisti straini fata de anul trecut.
Cei mai multi turisti straini care au venit in Romania au ales sa se cazeze la hotel (+12,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut), in pensiunile turistice (+9,6%) si in pensiunile agroturistice (+32,5%). Si in ceea ce priveste cheltuielile nerezidentilor straini in Romania s-au inregistrat cresteri, acestia au cheltuit cu 18% mai multi bani decat in aceeasi perioada a anului trecut.