Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 10:15, în judeţul Suceava, traficul rutier a fost reluat pe DN18, între Ciocăneşti şi intersecţia cu DN17. Aproximativ o oră şi jumătate circulaţia a fost întreruptă din cauza unui accident rutier. Un autocamion a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un microbuz. Trei persoane aflate în microbuz au fost rănite. Cauza probabilă a accidentului a fost neadaptarea vitezei în curbă, în condiţii de carosabil alunecos.
Lucrătorii de la drumuri au împrăştiat material antiderapant.
Ţinând cont de temperaturile scăzute din acest anotimp, le recomandăm conducătorilor auto să fie prudenţi când circulă pe porţiuni de carosabil umed, pentru că acesta poate deveni alunecos.
În judeţul Alba, pasajul superior peste calea ferată de pe DN1, situat la intrarea în municipiul Alba Iulia dinspre Sebeş, între kilometrii 377+923 metri şi 378+116 metri, este închis pentru lucrări. Autovehiculele circulă pe rute ocolitoare, astfel:
• Pe direcţia DN74 Abrud – Zlatna – Alba Iulia:
– strada Moţilor – Bulevardul Republicii – strada Tudor Vladimirescu – strada Al.I.Cuza – centura municipiului Alba Iulia;
• Pe direcţia Deva – Alba Iulia – Cluj-Napoca:
– DN7– DN1, kilometrul 377+ 923 metri – centura municipiului Alba Iulia – DN1, kilometrul 385+200 metri;
• Pe direcţia Cluj-Napoca – Alba Iulia – Deva:
– DN1, kilometrul 378+116 metri – centura municipiului Alba Iulia – DN1, kilometrul 377+ 923 metri – DN7.
În judeţul Ilfov, pe DN5, de la ieşirea din municipiul Bucureşti până la limita cu judeţul Giurgiu, între kilometrii 7+573 metri şi 19+220 metri, se execută lucrări de modernizare. Pe unele porţiuni traficul rutier se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, dirijat de semafoare sau piloţi de trafic.
Reamintim, de asemenea, că în judeţul Ilfov, pe DN1A Bucureşti – Ploieşti, la kilometrul 18+230 metri, în zona Buftea, se execută lucrări la o trecere la nivel cu calea ferată. Circulaţia dinspre Bucureşti către Ploieşti este deviată pe strada Fulger din oraş.
Pe DN1-Centura de Vest a municipiului Ploieşti se execută lucrări de reparaţii şi întreţinere pe pasarela de la Brazi, la kilometrul 55+720 metri, pe prima bandă a sensului de mers Braşov – Bucureşti.
Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat miercuri, pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti, 19.186 de autovehicule, joi – 17.832, iar vineri – 19.241 de maşini. Cu toate că valorile de trafic au fost relativ reduse în aceste trei zile, turiştii aflaţi acum în staţiunile montane de pe Valea Prahovei vor pleca în număr mare mâine după-amiază. Pentru evitarea aglomeraţiei, le recomandăm conducătorilor auto care vor porni dinspre Braşov către Bucureşti, să circule pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.