Plecarea din localităţile de domiciliu a numeroşi automobilişti, în orele următoare şi mâine, va determina probabil aglomerarea principalelor drumuri care duc înspre zonele turistice montane, în special DN1 Bucureşti – Braşov.
Reamintim că pentru pentru evitarea aglomeraţiei pe DN1 Bucureşti – Ploieşti poate fi folosită şi ruta D.N. 1 A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele .
Pentru a se ajunge în zona Bran – Moeciu se poate urma traseul A 1 Bucureşti – Piteşti, D.N. 73 Piteşti – Braşov .
Efective mărite de poliţişti rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului.
Totodată, agenţii de la Poliţia Rutieră vor intensifica controalele, fiind vizate în principal viteza şi combaterea consumului de alcool la volan.
În zona staţiunilor parcările amenajate se vor ocupa rapid, iar automobiliştii vor fi nevoiţi să caute locuri de parcare pe străzile laterale, fapt ce va îngreuna şi mai mult circulaţia (orice viraj la stânga necesită acordarea priorităţii autovehiculelor care vin din sensul opus şi presupune, implicit, formarea de coloane de maşini în spatele celei care semnalizează pentru a vira pe o stradă laterală).
Tot pentru siguranţa şi fluidizarea traficului rutier, în staţiunea Buşteni au fost amplasate separatoare de sens. Acestea au rolul de a împiedica atât schimbarea sensului de mers cât şi traversarea neregulamentară a pietonilor, factori favorizanţi ai producerii de coloane de autovehicule.
Agenţii de poliţie rutieră acţionează la fiecare intersecţie din staţiunile montane şi în zona trecerilor pentru pietoni, unde, de regulă, apar probleme în ceeea ce priveşte fluenţa circulaţiei.
Înainte de plecarea în călătorie, vă recomandăm să vă informaţi de starea traseului ales, precum şi despre condiţiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitată. În acest scop poate fi apelat numărul de telefon al Comandamentului Central de Iarnă: 021/9360.