Pentru ca este sfarsit de an, senatorul PSD Iulian Badescu si-a facut public raportul de activitate din sesiunea parlamentara septembrie-decembrie 2011. Intr-o prezentare detaliata, documentul cuprinde informatii privind declaratiile politice, intrebarile si interpelarile facute in plenul Parlamentului, initiativele legislative depuse spre dezbatare si adoptare, activitatea cu societatea civila, implicarea sa in comunitate in cadrul colegiului pe care il reprezinta, dar si obiectivele si prioritatile pentru urmatoarea sesiune parlamentara. In ceea ce priveste interventiile din plenul Parlamentului, declaratiile politice ale senatorului au fost urmatoarele: „Isteria cauciucurilor de iarna”; „Ziua Nationala; Scrisoare Romaniei”; „Bugetul, alegerile si calamitatea”; „Democratia romaneasca. Intre realitate si utopie”, printre interpelarile si intrebarile adresate conducerii Guvernului si ministerelor regasindu-se cele cu titlul: „Acte ilegale savarsite la Punctul vamal Ploiesti”; „Din nou bani publici numai pentru putere”; „Petitia cetatenilor municipiului Ploiesti –Vrem un oras nepoluat! Vrem sa respiram sanatos”; „Situatia contractului de finantare pentru realizarea Parcului Municipal Ploiesti Vest”; „In Ploiesti si in Prahova, nu s-au trimis dozele de vaccin antigripal”.
Asigurarea ordinii si a linistii publice; modificarea si completarea legii privind infiintarea si functionarea camerelor pentru agricultura, silvicultura si dezvoltare rurala; managementul privat al intreprinderilor publice sunt cateva dintre temele propunerilor legislative formulate de catre senatorul prahovean. Totodata, acesta a fost semnatar si al propunerilor legislative elaborate de catre grupul parlamentar al PSD, prezentand puncte de vedere la proiectele si motiunile simple sau de cenzura care s-au initiat. Cu ocazia prezentarii proiectului de lege a bugetului de stat si a asigurarilor sociale pe anul 2012, senatorul Badescu a depus 30 de amendamente, care au vizat in mod special diverse cerinte ale locuitorilor din colegiul sau, respectiv din Ploiesti si de pe Valea Slanicului. Pe langa participarea la sedintele comisiilor din care face parte – Comisia Economica, pentru Industrii si Servicii, si Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Combaterea Coruptiei si Petitii – in sesiunea septembrie- decembrie 2011, parlamentarul PSD a mai initiat si o serie de intrevederi cu reprezentantii societatii civile, in cadrul programului „Societatea civila si impactul sau in comunitate”, actiuni care vor continua si anul viitor.
In ceea ce priveste activitatea din colegiu, in raportul sau de activitate, senatorul Iulian Badescu a tinut sa mentioneze: ” Am incercat sa ma implic extrem de mult in comunitatea pe care o reprezint – Valea Slanicului si Ploiesti – principala mea activitate vizand, in masura in care a fost posibil, un dialog continuu cu reprezentantii institutiilor din aceste zone, incercand identificarea problemelor cu care se confrunta locuitorii, astfel incat sa le pot aduce in atentia publica, incercand gasirea de solutii”. Subliniind ca a urmarit si problemele financiare cu care se confrunta primariile in finalizarea proiectelor propuse, parlamentarul a amintit si despre inaintarea catre institutiile abilitate a unor sesizari cu privire la neregulile existente in administratia publica locala, in mod special cu referire la Primaria Ploiesti si activitatea primarului Andrei Volosevici, despre care v-am informat in nenumarate editii ale ziarului nostru.
Legat de obiectivele si de prioritatile urmatoarei sesiuni parlamentare, pe agenda senatorului Badescu au fost trecute urmatoarele: finalizarea si continuarea proiectelor si a programelor incepute; imbogatirea activitatii parlamentare; eficientizarea legaturilor cu reprezentantii institutiilor publice, a celor din domeniul Sanatatii, al Educatiei, al Culturii – de pe plan local si central; eficientizarea mijloacelor de comunicare si informare in relatiile cu cetatenii; demararea unor noi programe si proiecte, urmarindu-se atat politica sociala a PSD, cat si cerintele specifice comunitatii colegiului pe care il reprezinta.
N.DUMITRESCU