Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Enache Dragos Petruţ, în vârstă de 25 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, deţinere de droguri de mare risc pentru consumul propriu şi lovire sau alte violenţe, prev. de art. 42 alin. 1 din Legea nr. 4/2008, rap. la art. 321 alin. 1 si 2 C. p., art. 4 alin. 1 si 2 din Legea nr. 143/2000 şi art. 180 alin. 2 C. p.
În fapt, se reţine că, la data de 30.10.2011, în incinta Stadionului „ILIE OANĂ” din municipiul Ploieşti, în timpul meciului oficial PETROLUL PLOIESTI – STEAUA BUCURESTI, inculpatul Enache Dragos Petruţ, care anterior consumase ecstasy – drog de mare risc, a pătruns pe gazon şi l-a lovit cu pumnul, în zona feţei, pe unul dintre jucătorii echipei „STEAUA BUCURESTI”, partea vătămată Galamaz George Daniel suferind leziuni pentru a căror vindecare a necesitat 16 – 18 zile de îngrijiri medicale.
Jucătorul a fost în imposibilitate de a mai continua partida de fotbal, motiv pentru care arbitrul a dispus oprirea meciului şi evacuarea celor 14.000 de spectatori.
Urmare acestui incident, datorită violenţei cu care s-a manifestat inculpatul, s-a creat panică în rândul suporterilor, fiind tulburate grav liniştea şi ordinea publică.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au trimis cauza spre competentă soluţionare Tribunalului Prahova.