În perioada decembrie 2011 – ianuarie 2012, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova şi Groupama Asigurări desfăşoară campania de prevenire a furturilor din locuinţe intitulată „FII PRECAUT. HOŢII NU DORM!”
Activităţile circumscrise acestei iniţiative vor viza transmiterea de recomandări cu caracter preventiv şi promovarea campaniei prin intermediul mass-media, distribuirea unor materiale informativ-preventive, precum şi întâlniri cu grupuri ţintă.
Pe parcursul derulării campaniei, organizatorii vor distribui în municipiul Ploieşti un număr de 11.000 de pliante şi 190 de afişe, în special către asociaţiile de proprietari. Afişele vor fi expuse la avizierele asociaţiilor de proprietari şi la sediile unităţilor de poliţie.
Totodată, pentru diseminarea mesajelor destinate prevenirii spargerilor de locuinţe se vor organiza întâlniri cu grupuri ţintă: asociaţii de proprietari, asociaţii profesionale, angajaţi ai unor instituţii sau societăţi comerciale, etc.
Cu acest prilej se va promova grila realizată de către specialiştii Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii prin intermediul căreia se poate evalua gradul de vulnerabilitate al locuinţei prin prisma propriei atitudini şi al modului de comportament al celorlalte persoane care locuiesc în imobil, în diverse situaţii.