Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a finalizat evaluarea celor 4.083 de proiecte depuse de catre tinerii fermieri pentru a obtine fondurile de finantare nerambursabila prin Masura 112 a Programului National de Dezvoltare Rurala. In urma analizarii tuturor proiectelor depuse la nivel national, au fost evaluate ca fiind eligibile 3.500 de proiecte, valoarea nerambursabila a acestora fiind de 71,6 milioane de euro. Cele mai accesate domenii de investitii au fost apicultura si ferme vegetale, cresterea animalelor, exploatatii horticole, modernizari ale fermelor. Principalele obiective ale programului vizeaza cresterea numarului de tineri agricultori care incep o activitate agricola ca sefi de exploatatii, incurajarea tinerilor fermieri de a face investitii.

Protocol privind protejarea padurilor virgine

Organizatia World Wide Fund (WWF) Romania a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Mediului si Padurilor, in vederea protectiei padurilor virgine din tara. Evenimentul de parafare a documentului a avut loc dupa doua luni de la startul campaniei “Salvati padurile virgine!”, prin care urmeaza sa fie asigurata protectia padurilor virgine din Romania, solicitata atat de catre organizatia WWF, cat si de peste 100.000 de romani. In octombrie 2011, organizatia ecologista a inaintat o scrisoare ministrului Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, prin care solicita luarea unor masuri urgente pentru protejarea eficienta a ultimelor paduri virgine din Romania, printre ultimele din Europa. In acest sens, a fost creata petitia WWF, gazduita de site-ul campaniei, pe care au semnat-o mai mult de 100.000 de romani.

Reuniune pe tema asigurarii in conditii optime a termoficarii

La sediul Ministerului Administratiei si Internelor a avut loc reuniunea de lucru privind asigurarea in conditii optime a serviciului de termoficare in sistem centralizat. Au participat reprezentanti ai MAI, ai Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, primari, precum si reprezentanti ai autoritatilor de reglementare in domeniu, ai operatorilor sistemelor centralizate de alimentare cu energie termica, si ai principalilor furnizori de combustibil (gaze naturale si carbune). In cadrul intalnirii au fost stabilite modalitati de lucru si achitare a obligatiilor contractuale, astfel incat pe perioada Sarbatorilor de Iarna precum si a sezonului rece, sa se asigure populatiei agentul termic in conditii de continuitate si de calitate. Participantii au dat asigurari in ceea ce priveste interesul comun de a gasi solutii pentru achitarea obligatiilor de plata, iar acolo unde este posibil, pentru modificarea clauzelor contractuale de furnizare a combustibilului, a negocierii unor esalonari la plata etc.