Petrolul Ploiesti – Pandurii Tg. Jiu 0-0

Stadion: „Ilie Oana”, Ploiesti. Spectatori: 3.180.
Petrolul: Bornescu – Melinte, Petrovic, Sipovic, P. Stoica – V. Negru, Enescu – Fl. Dumitru (cpt.) (73 Borza), Buhusi, Buleica (87 Komazec) – Oprita (61 M. Roman). Rezerve neutilizate: Zimmerrmann – Straut, Barbulescu, Stoimirovic. Antrenor: Valeriu Rachita.
Pandurii: Mingote – Ad. Rusu, Viera, Chiriches, Al. Vlad – Al. Maxim, Pintilii (cpt.), Cl. Voiculet, D. Nistor (87 Cristea) – Batin (80 Vranjes), Cardoso (70 Lemnaru). Rezerve neutilizate: Lazar – Brata, Al. Avramescu, I. Rada. Antrenor: Petre Grigoras.
Arbitri: Ovidiu Hategan (Arad) – Szekely Zoltan (Baia Mare) si Octavian Sovre (Oradea). Observatori: Dan Petrescu (arbitraj) si Ionut Calancia (organizare) (ambii, din Bucuresti).
Cartonase galbene: Stoica (21), Borza (81)/Batin (78), Voiculet (90).
Jucatorul meciului: Mircea Bornescu (Petrolul).
In cel de-al doilea meci de pe teren propriu, cu reprezentantele sexului frumos in tribuna, Petrolul Ploiesti nu a reusit sa marcheze, desi acestea ar fi meritat cu prisosinta sa vada un gol. Totusi, e bine ca de data aceasta a luat un punct, dupa ce a terminat la egalitate cu Pandurii Tg. Jiu. Meciul a fost unul sarac in ocazii de poarta, mai ales in prima repriza, atunci cand s-a consemnat numai un singur sut pe spatiul portii al celor doua echipe, expediat de Oprita, in minutul 29. De altfel, a fost singura reusita de acest gen a „galben-albastrilor” in disputa cu Pandurii lui Petre Grigoras. Alaturi de sutul atacantului petrolist, oamenii lui Valeriu Rachita au mai irosit o sansa mare de gol (poate, cea mai importanta a meciului!), mijlocasul defensiv Negru nu l-a invins pe Mingote de la 10 metri, singur-singurel, sutand mult peste poarta, dintr-o pasa venita de la Melinte (70).
De partea cealalta, oltenii au pus constant presiune pe defensiva gazdelor, dar de fiecare data localnicii au gasit solutia sa iasa din impas. In primele 45 de minute, doar doua lovituri libere si tot atatea cornere au dat unele emotii apararii ploiestene, insa loviturile de cap expediate de Cardoso nu si-au atins tinta (22 si 44). Odata cu reluarea actului secund, dominarea vizitatorilor a devenit mult mai agasanta, astfel ca ploiestenii s-au retras in defensiva. Suturile lui Nistor (52), Cardoso (55) si Viera (66) l-au intins serios pe Bornescu, sau nu au prins spatiul portii, asa cum s-a intamplat la reluarile lui Voiculet (56 si 88).
In cele din urma, meciul s-a incheiat asa cum a inceput, dar ploiestenii trebuie sa multumeasca Zeitei Fortuna pentru punctul obtinut. Dar si pandurilor, pentru ca nu au prins cea mai buna zi a lor…

Arbitraj de Champions League

Formatia Petrolul Ploiesti si-a incheiat meciurile de pe teren propriu in acest tur de campionat. Din pacate, fanii locali au fost martori la doar doua succese (n.n. – 2-1 cu Otelul Galati si 4-1cu Vointa Sibiu), obtinute in conditii speciale: adversarii au evoluat cu doi oameni mai putin! In disputa cu Pandurii Tg. Jiu nu a mai fost cazul, astfel ca a trebuit sa ne multumim cu doar un punct.
Trebuie spus si faptul ca meciul a fost condus bine de aradeanul Ovidiu Hategan, cel care la mijlocul acestei saptamani va oficia in cea mai prestigioasa competitie europeana intercluburi: Champions League.

Probleme minore cu nocturna

Cu aproximativ 30 de minute inainte de startul partidei, nocturna de pe noul stadion „Ilie Oana” a dat „semne de oboseala”. Mai exact, pret de cateva secunde, s-a stins. Insa, organizatorii au remediat imediat problema, astfel ca meciul s-a putut desfasura in cele mai bune conditii.

Declaratii dupa meci
Valeriu Rachita (Petrolul): „A fost un meci dificil, impotriva unei echipe foarte bune, care a avut in componenta cei mai buni fundasi centrali din campionatul intern. Dupa ce am vazut meciul cu Rapid, in care au marcat trei goluri, ma bucur ca de aceasta data nu au mai reusit acest lucru. Atat timp cat am stat sus am evoluat bine, am jucat cu incredere.
Este un punct important, care se aduna in clasament, mai ales ca noi suntem intr-o lupta de supravietuire si speram la mai mult. Dar, la momentul actual, atat putem.”

Petre Grigoras (Pandurii): „Nu sunt multumit cu acest punct, pentru ca am venit aici sa castigam. Eu spun ca am controlat meciul, de la un capatul la altul, dar daca nu marchezi nu ai cum sa castigi. Este meritat locul pe care ne aflam si am mai demonstrat ca formam un grup unit. Vreau sa va felicit pentru ce ati facut la Ploiesti si ar trebui sa se intample acelasi lucru in toate orasele mari ale tarii”.

Cristi DAMIAN