• Pentru Prahova, proiectele anului 2020 reprezinta „victorii” tot ale actualei guvernari

Ori de cate ori au ocazia, reprezentantii principalului partid aflat la guvernare – PDL – nu ezita sa spuna ca acestia nu vor fi adeptii populismului, in comparatie cu altii. Realitatea a demonstrat, insa, ca in ciuda criticilor indreptate asupra adversarilor politici, chiar ei, pedelistii, sunt adeptii populismului si, mai mult decat atat, se impauneaza cu orice fleac dintr-un colt sau altul al tarii. O dovada in acest sens il reprezinta un recent document dat publicitatii chiar de catre Guvern, al carui sef este presedintele PDL, Emil Boc.

Este vorba despre “Programul de investitii din fonduri publice” cu care, cu un an inainte de alegeri, portocaliii vor sa impresioneze electoratul. Analizand, insa, cele 138 de pagini ale documentului mentionat, impresia este ca inainte de Craciun, pedelistii au rasturnat sacul cu populisme, avand in vedere ca inclusiv pentru judetul Prahova au fost luate in calcul, la sfarsitul anului 2011, investitii care se vor pune in practica in…2020!
“Platiti lunar impozite si taxe. Aflati unde sunt investiti banii dumneavoastra!”, asa au justificat guvernantii prezentarea investitiilor portocalii puse in practica la nivelul intregii tari incepand cu anul 2009. Din lista nu a fost sarita nici Prahova, fiecare lucrare pusa in practica in judet fiind mentionata inclusiv cu valoarea acesteia, pana la ultimul leu! Perimetre de ameliorare cu destinatie agricola; consolidari de imobile care au fost afectate de seism; lucrari pentru cresterea performantei energetice la blocurile de locuit din Ploiesti, Mizil, Azuga, Campina; sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala la Ploiesti, Blejoi, Campina, Busteni; celebrul, dar si mult contestatul bazin de inot de la Campina, locuinte sociale, sunt doar cateva dintre lucrarile din judet cu care se lauda guvernantii. Acestora li se adauga investitiile din zona turismului, in mod special cele din statiunile de pe Valea Prahovei. Pentru a arata, insa, eficienta oricarui leu investit de la bugetul statului, in aceasta lista a investitiilor au fost trecute pana si devierea conductei de gaze pentru judecatoriile din Campina si Mizil, dar si sporirea puterii electrice la cea din Sinaia (!?!). Dar asta nu este totul! In documentul la care facem referire au fost trecute inclusiv lucrarile gandite in judet pentru generatiile viitoare. Este vorba, de exemplu, despre extinderea sistemului de canalizare si a statiei de epurare – in anul 2015 – din Drajna, despre modernizarea, in acelasi an, a sistemului de colectare si epurare a apelor uzate in municipiul Ploiesti, dar si a reabilitarii Gradinii zoologice de la Bucov. In anul 2018 sunt preconizate lucrari ale sistemului hidrotehnic, iar in… 2020 o investitie care vizeaza alimentarea cu apa a zonei Azuga – Breaza, obiective care, vezi Doamne, sunt deja “opera” partidului portocaliu!
N.DUMITRESCU