Pana la data de 15 decembrie a.c., 15.913 angajatori au transmis la Inspectoratul Teritorial de Munca Prahova Registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic (ReviSal). Acestia aveau in evidenta, la jumatatea lunii decembrie, in total, 189.319 contracte individuale de munca active. Reamintim ca termenul de depunere pentru cei care nu au reusit sa inregistreze contractele individuale de munca a fost prelungit, prin Hotarare de Guvern, pana la data de 15 decembrie 2011.
In baza Hotararii Guvernului nr. 500 / 2011, a fost stabilita metodologia de intocmire si de completare a registrului general de evidenta a salariatilor, a inregistrarilor care se efectueaza, precum si a oricaror alte elemente in legatura cu acesta.
Conform unor precizari ale ITM, angajatorii care au efectuat cel putin o depunere a ReviSal pe versiunea HG nr. 500/2011 si nu au avut niciun fel de modificari fata de varianta depusa anterior (modificari salariale, sporuri exprimate in procente) nu au avut obligatia retransmiterii ReviSal pana la data de 15 decembrie.
Conform HG nr. 1105/2011, in Registrul de evidenta a salariatilor in format electronic trebuie sa fie trecute salariul de baza lunar brut si sporurile, asa cum sunt prevazute in contractul individual de munca.
N.D.