Ieri dimineaţă, la domiciliul unei femei din comuna Măneciu, s-au prezentat două persoane care i-au cerut suma 2.500 lei, reprezentând contravaloarea unor aparate de masaj comandate de fiul ei.
Pentru a-i câștiga încrederea, suspecţii i-au dat femeii telefonul mobil pentru a vorbi cu o persoană, pretinzând că este fiul acesteia.
În consecinţă, femeia a luat aparatele respective şi a plătit “contravaloarea lor”. Ulterior, s-a lămurit cu privire la faptul că aparatele respective nu fuseseră comandate de fiul ei, dar necunoscuţii plecaseră deja.

Tot în această lună, o femeie din Vălenii de Munte a reclamat faptul că a primit un apel pe telefonul mobil de la un număr necunoscut, un bărbat înştiinţând-o că este câştigatoarea unui premiu de 500 Euro oferit de un operator de telefonie mobilă şi a unui alt premiu de 5.000 Euro, oferit de un post tv.
Pentru a intra în posesia “premiilor”, barbatul i-a solicitat femeii să trimită suma de 1.000 lei printr-o firmă de transfer financiar.
Ulterior, reclamanta a mai vorbit la telefon şi cu alte persoane care i-au mai solicitat să depună cu titlu de comision alte sume de bani, respectiv 6.600 lei.
Întrucât femeii îi erau cerute alte sume de bani, aceasta şi-a dat seama că este victima infracţiunii de înşelaciune, fapt pentru care a sesizat poliţiştii.