Poliţiştii ploieşteni au organizat marți o acţiune cu forţe mărite în zona pieţei centrale a municipiului. Astfel, pe lângă acţiunile punctuale organizate, poliţiştii au întreprins activităţi de creştere a siguranţei publice, de prevenire si combatere a ilegalităţilor privind comerţul cu produse agroalimentare şi de combatere a faptelor antisociale.
Pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.700 lei. Totodata, s-a dispus ridicarea in vederea confiscarii si valorificarii 15 kg cătină, 50 kg ceapă, 30 kg mandarine, 20 kg mere şi 16 kg măceşe, mărfuri pentru care comercianţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă, valoarea totală a mărfurilor confiscate fiind de 1.150 lei.
A fost depistată o societate comercială, care nu avea declarat la Registrul Comerţului punctual de lucru deschis în zona Halelor Centrale, sustrăgându-se astfel de la verificările financiare.
Totodată, aceeaşi societate nu a înregistrat în evidenţele contabile veniturile realizate, producând bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 1 600 lei.
Administratorului societăţii i-a fost întocmit dosar penal.