Conducerea Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti a aflat de la Ministerul Educatiei de ce sume vor dispune anul acesta pentru acordarea burselor. Problema este ca fondurile respective nu au fost fizic trimise inca. Rectorul de la UPG este insa increzator ca va primi banii si intentioneaza sa plateasca bursele inainte ca acest lucru sa se intample din fondurile proprii.
Astfel, s-a stabilit că bursele de performanţă vor avea o valoare de 400 de lei, iar bursele de merit vor fi de 275 de lei pentru învăţământul tehnic şi de 250 de lei pentru celelelate forme de învăţământ. Pentru a putea beneficia de bursă, studenţii trebuie să aibă o medie de cel puţin 7, iar studenţii masteranzi o medie minimă de 8. La UPG se va acorda anul acesta şi burse sociale, în valoare de 200 de lei. Beneficiarii trebuie să provină din familii al căror venit pe membru să nu depăşească salariul minim pe economie.

Mai multe informații despre acest subiect puteți afla urmărind Știrile Prahova TV din această seară, de la ora 19:30 sau 23:00.