Astra – Ceahlaul Piatra Neamt 0-0

Stadion: “Astra”. Spectatori: circa 300.
Astra: Lung – Mihalache, Gaman, Goian, Morais (87 Tiganasu ) – Takayuki, N’Doye (cpt) – Stratila, Fatai (66 Udoji), Bajenaru – Miranda. Antrenor: Tibor Selymes
Ceahlaul: Villadsen – Dumitras (46 Nohai), Forminte (cpt), Cazan, Barna – Constantinescu, Monroy, Cebotaru, Achim, Stana (85 Badescu) – Gafita (70 Chiacu). Antrenor: Constantin Enache
Cartonase galbene: Lung (90+3), Stratila (90+4) / Nohai (61), Chiacu (90+3)
Au arbitrat: Alexandru Tudor (Bucuresti) – Vasile Marinescu (Bucuresti), Petru Gaspar (Timisoara).
Observatori: Aron Huzu (FRF, Sibiu – arbitraj) si Romica Chihaia (LPF, Bucuresti – organizare).
Jucatorul meciului: Villadsen.

Doua echipe „linistite” de Liga I au jucat turca, in „vinerea neagra”. Lipsa fotbalului a fost acuta, frigul a amplificat si el senzatia de „nimic”, iar doar gandul ca asa evolueaza echipele care au batut Steaua, sau ca Astra a fost la un sut distanta de locul 4 in Liga I te face sa te intrebi cat de mult poate sa mai decada fotbalul romanesc?!

Recordul lui Alexandru Tudor

Pare incredibil acest aspect, dar pentru a va da seama cat „antifotbal” a fost in „9 Mai”, sa precizam doar momentul in care Alexandru Tudor, arbitrul de centru al intalnirii, a fluierat primul fault din acest meci. Ei bine, pentru un arbitru ca Alexandru Tudor, care fluiera, de obicei, si cand trecea vreo pasare pe deasupra terenului, acum, acesta a semnalat prima data un fault in minutul 18! 18 minute fara fault, un fel de „noncombat” general din partea celor doua echipe! Primul fault a fost facut de Gafita, in minutul mai sus mentionat, cand singurul varf din Romania care se poate „lupta” cu Miranda la ineficienta l-a „ciupit” pe Gaman: fault in atac si Tudor a „dezghetat” fluierul!

Cifrele antifotbal

Pentru ca e pacat sa acuzi doua echipe ca au facut antifotbal, fara sa le si dovedesti acest lucru, iata si cifrele statistice ale respectivului meci. In prima repriza, doua cornere, cate unul de fiecare parte! Dupa pauza, 3-1 la cornere, deci un total de 4-2. Suturi spre poarta, 10-1, pentru Astra, dintre care, 5-1 pe poarta, offsideuri 1-1, repuneri de la margine (auturi) 22-21, iar raportul faulturilor a fost 16-18.
Cele mai mari ocazii au fost pe final de meci, lovitura de cap a lui Udoji (min. 88), fiind retinuta de Villadsen, apoi o lovitura libera de la 17 metri, din care Bajenaru nu a obtinut decat un corner si un sut blocat, in prelungiri, al aceluiasi Udoji. Strigatele lui Selymes catre „Mache” Mihalache, Sorin Stratila si „Piranda” Miranda nu au avut efect. Nici cu „Gogu” Goian nu s-a mai inteles, acesta ducandu-se atacant, desi Tibi striga din tribuna: ” E 0-0, vino inapoi fundas central!”. Un gest tip „lasa-ma” catre tribuna si Goian si-a incercat norocul, ca atacant, in timp ce Rusu a asteptat in zadar sa fie si el trimis in teren doua minute macar, fiind „uitat” pe margine.

Partea „plina” a paharului

Pentru a nu fi acuzati de subiectivism, iata si cateva „bile albe”, daca se poate spune asa. Astra a mai bifat un meci fara gol primit, al doilea consecutiv, iar echipa este in continuare foarte disciplinata: niciun cartonas rosu primit, doar doua avertismente, in prelungiri, cel mai „ingalbenit” jucator al echipei fiind Silviu Lung Jr., care a ajuns la 6 cartonase! Selymes are 3 partide consecutive fara esec, in acest al doilea mandat, unde a strans 5 puncte din 9 posibile, deci este invincibil, chiar daca nu a stat pe banca, ci alaturi de un prieten, impresar „romano-francez”, in tribuna, fiind suspendat!

Capra „egala” cu Ursul

Meciul dintre Astra si Ceahlaul a fost urmarit de circa 300 de spectatori, galeria Astrei fiind, „la datorie”. Galerie, adica 30 de insi cu toba care canta neincetat, bataile ritmice amintind ca mai sunt cateva saptamani pana se va pleca la colindat, cu… Capra. Surpriza mare a venit prin minutul 25, cand, brusc, casa de bilete a inregistrat o cerere record de tichete, vreo 50 la numar, cumparate de suporterii moldoveni, ajunsi cu intarziere la stadion. E mare lucru, dupa ce vinzi 15-20 de bilete toata ziua, sa dai 50 „dintr-o lovitura”… Duelul a devenit astfel unul „popular”, pentru ca moldovenii, care au ca si mascota a echipei „ursul carpatin” au venit pregatiti cu doua tobe si mai si decat ale ploiestenilor, ritmul amintind de „plimbatul ursului”. Mai lipseau cateva bice!
Si, ca sa fie „tacamul complet”, la statia stadionului, in pauza si la final, am avut parte de un moment artistic deosebit, pe placul lui Gaman si al familiei Lung: cateva melodii populare cu tenta „olteneasca”, o frumusete… Se pregateste, oare, si revenirea lui Marcel Iancu, sau doar i se fac dedicatii?
Declaratii dupa meci:
Costel Enache: “Rezultatul ma multumeste, chiar daca jocul nu a fost cel pe care il asteptam. Oboseala si-a pus amprenta asupra jocului celor doua echipe. E bine ca am reusit sa plecam neinvinsi de la Ploiesti. Sunt bucuros ca baietii au tratat jocul serios. Sunt foarte consumati dupa meciul cu Steaua. A fost mai greu azi fata de meciul cu Steaua, adversarul a fost total diferit, noi am fost la un cu totul alt nivel”.
Marian DIMA