S-a stabilit conducerea Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier

Printr-un ordin al ministrului Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, in functia de inspector de stat sef si, deopotriva, de presedinte al consiliului de conducere al noului Inspectorat de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) a fost numit Virgiliu Mihail Cucliciu. De asemenea, tot printr-un ordin al ministrului, a fost desemnata si componenta consiliului de conducere al ISCTR. Anterior, Virgiliu Mihail Cucliciu a indeplinit functia de director executiv al Organismului de Certificare Sisteme de Management din cadrul Registrului Auto Roman. Asa cum am mai scris, incepand cu data de 4 decembrie 2011, ISCTR va prelua atributiile de inspectie si control in trafic legate de respectarea reglementarilor interne si internationale in domeniul transporturilor rutiere exercitate in prezent de catre Autoritatea Rutiera Romana (ARR), Regia Autonoma „Registrul Auto Roman” (RAR) si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, cu exceptia controlului desfasurat de aceasta din urma in punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei.

S.C. Ploiesti Industrial Parc dispune de o statie electrica moderna

In cadrul SC Ploiesti Industrial Parc ( societate cu capital integral de stat, al carei unic actionar este Consiliul Judetean) functioneaza, incepand din data de 14 noiembrie, o statie moderna de alimentare cu energie electrica. Aceasta este compusa din doua transformatoare de 40 MVA, avand o putere totala de 110/20 KV, iar de aici se pot alimenta toti cei 52 de agenti economici care isi desfasoara activitatea in cadrul parcului. Investitia, realizata de SC Electrica Distributie Muntenia Nord, a fost in valoare de
4,5 milioane de euro. „Prin aceasta investitie vom elimina scurtele intreruperi, de 1-2 secunde, ale furnizarii curentului electric pentru agentii economici din parc, lucru care ingreuna uneori activitatea propriu-zisa a acestora”, a declarat Fabioara Ionescu, directorul general al SC Ploiesti Industrial Parc.

Castigul mediu nominal net, in crestere

La sfarsitul lunii septembrie 2011, in evidentele Directiei Judetene de Statistica Prahova existau 167.546 de persoane angajate cu contract individual de munca, efectiv in crestere cu 92 de persoane comparativ cu luna august a.c. In ceea ce priveste castigul salarial mediu nominal net, acesta a fost, in luna septembrie, de 1.318 lei, in crestere cu 1 la suta fata de luna august 2011. Comparativ cu luna septembrie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 5,7 la suta.

Refuzul inregistrarii demisiei, sanctionat cu amenda

Potrivit noilor prevederi ale Codului Muncii, refuzul administratorului unei firme de a inregistra cererea de demisie a unuia dintre angajati reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 1.500 si 3.000 de lei. Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv. Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Topul ministrilor „slab pregatiti”

Care a fost cel mai slab pregatit ministru al Transporturilor de dupa 1989? Acesta este subiectul unui sondaj de opinie online initiat de catre Revista TIR Magazin si la care si-au exprimat optiunea prin vot, pana la inceputul acestei saptamani, 1.643 de persoane. Dintre cei 11 ocupanti ai acestui fotoliu, cele mai multe voturi „pentru” au fost obtinute de catre Radu Berceanu – 402, urmat de Traian Basescu – 353 si Ludovic Orban – 342. Pe ultimul loc figureaza Novac Aurel– cu doar 16 voturi „pentru”. Actualul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a primit 199 de voturi „pentru”.