Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră, ceaţa este prezentă izolat, pe câteva drumuri naţionale din judeţele Arad, Bihor, Satu Mare, Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu.
Cel mai greu se circulă pe raza judeţului Arad, unde vizibilitatea scade, pe alocuri, sub 50 de metri.
În judeţul Bihor fenomenul este prezent în zona municipiului Oradea, vizibilitatea fiind de aproximativ 100 de metri. În condiţii asemănătoare se circulă şi în judeţul Sibiu, pe DN1 Sălişte – Miercurea Sibiului.
Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat pentru sudul şi estul ţării ceaţă, local persistentă, asociată cu chiciură, fulguială şi burniţă, fenomene care favorizează, izolat, producerea poleiului, iar în restul teritoriului ceaţă cu chiciură, în zonele joase, pe arii restrânse, dimineaţa.
Atenţie! Meteorologii au prelungit până la ora 13:00 avertizarea pentru zonele joase din Crişana şi Transilvania, conform căreia ceaţa va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, fenomenul fiind asociat cu depunere de chiciură.
Le recomandăm conducătorilor auto ca atunci când vizibilitatea este redusă să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire, să circule cu viteză adaptată şi să mărească distanţa în mers între autovehicule, ţinând cont de faptul că pot întâlni porţiuni de carosabil alunecos.