In Prahova, respectiv la Ploiesti, recensamantul populatiei si al locuintelor, actiune care s-a finalizat ieri, a fost o actiune speculata si din punct de vedere politic de catre principalul partid aflat la guvernare. Cel putin aceasta este opinia senatorului PSD Iulian Badescu care, aducand argumente in acest sens, a facut si o sesizare catre Comisia locala de recensamant a municipiului Ploiesti. Conform documentului transmis comisiei mentionate, la Biroul parlamentar al senatorului Iulian Badescu a fost depusa o sesizare cu privire la faptul ca, in ziua de 28 octombrie 2011, recenzorii repartizati pe strazile Arnauti si Bahluiului, din Ploiesti, au sugerat locatarilor in momentul completarii chestionarelor sa semneze si pentru o serie de campanii cu mesaj politic initiate de catre PDL la nivel local. Concret, recenzorii le-au cerut ploiestenilor din zona de Vest – Colegiul deputatului Roberta Anastase – sa completeze o lista de semnaturi pentru campaniile pedeliste „Semneaza pentru sanatatea ta” si „Decide soarta cainilor fara stapan”.
In opinia senatorului Badescu „aceasta atitudine a reprezentat un abuz grav al recenzorilor in ceea ce priveste indeplinirea atributiilor ce le-au revenit, avand in vedere ca, in conformitate cu nota transmisa pe data de 26 octombrie (n.n. – in care se facea referire si la faptul ca recenzorul revine la domiciliul persoanelor care nu au furnizat, initial, codul numeric personal), recenzorii au obligatia sa solicite numai informatii care fac obiectul recensamantului”. In sesizarea transmisa Comisiei locale de recensamant, parlamentarul PSD a solicitat “luarea masurilor care se impun, respectiv de eliminare a persoanelor respective din Corpul recenzorilor, dar si verificarea modului in care recenzorii si-au desfasurat activitatea in Ploiesti”.
Contactat ieri, secretarul Primariei Ploiesti, Oana Iacob, ne-a declarat ca la sesizarea formulata de senatorul Badescu pe adresa Comisiei locale de recensamant a municipiului Ploiesti nu se transmisese inca un raspuns. Dar, ” cele sesizate vor fi verificate, iar in cazul in care cele semnalate vor fi reale, o posibila sanctiune va fi aceea ca recenzorii respectivi sa nu-si mai primeasca indemnizatiile in contul activitatii depuse la recensamant”.
N.DUMITRESCU