Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a atentionat institutiile de invatamant superior asupra corectitudinii desfasurarii alegerilor, avertizand ca, in cazul in care vor fi constatate nereguli, vor fi taiate finantarile, iar conducerea universitatilor va fi sanctionata.
„Vreau sa dau un semnal foarte puternic pentru corectitudinea desfasurarii alegerilor din universitati. Am primit deja unele semnale ca ar fi aparut unele nereguli la Universitatea Bucuresti, de fapt la Facultatea de Biologie. Multumesc conducerii universitatii, intrucat problemele au fost rezolvate”, a declarat ministrul Educatiei.
El a sustinut ca, pentru prima data, alegerile in universitati sunt democratice intrucat toata comunitatea voteaza pentru conducerea institutiilor de invatamant superior. Ministerul Educatiei a efectuat deja unele controale pentru a verifica modul in care au demarat aceste actiuni.
“Am primit deja semnale din tara in care mi se solicita sa sustin anumite persoane la conducerea universitatii. Acest lucru nu se va intampla niciodata”, a mai spus ministrul. De asemenea, el a atras atentia asupra faptului ca o serie de universitati de stat nu a trimis inca la minister Carta refacuta.