Patru cesti de cafea consumate zilnic previn aparitia cancerului. Aceasta este concluzia unui studiu recent publicat in jurnalul “Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention”. Oamenii de stiinta de la Harvard School of Public Health din Statele Unite ale Americii precizeaza ca bautura are acelasi efect asupra organismului, indiferent daca este normala sau decofeinizata. Cercetarea, realizata pe un esantion de 70.000 de voluntare, care au fost monitorizate pe o perioada de 26 de ani, arata ca femeile care beau zilnic cafea prezinta un risc cu 25% mai mic de a se imbolnavi de cancer de col uterin.
Savantii americani au constatat ca in ceea ce priveste ceaiul, acesta nu are acelasi efect asupra corpului, desi cercetarile anterioare au demonstrat ca si ceaiul verde sau negru previne aparitia acestei afectiuni. Edward Giovannucci, coordonator al studiului, a precizat ca sedentarismul, kilogramele in plus,
inaintarea in varsta si dieta dezechilibrata sunt factori care pot declansa tumorile canceroase.