Luare de mita in forma continuata, trafic de influenta, favorizarea infractorului, instigare la furt si purtare abuziva – acestea sunt infractiunile de care este acuzat, de catre lucratorii Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, fostul sef al postului de politie din comuna Colceag – Daliss Ion Stoica. Acesta a fost retinut, lunea trecuta, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, care au cerut mandat de arestare preventiva pe durata a 29 de zile pe numele politistului corupt. Numai ca judecatorii au considerat ca acesta poate fi cercetat in stare de libertate, decizie la care procurorii au facut recurs, urmand ca aceasta cauza sa fie judecata astazi, la Curtea de Apel Ploiesti.
In varsta de 43 de ani, politistul Daliss Ion Stoica avea la activ, conform cercetarilor lucratorilor DGA, 6 infractiuni de mita. Pentru a trece cu vederea diferitele cazuri de furturi in dauna unor societati comerciale, politistul primea, drept „recompensa”, nu doar anumite sume de bani de la persoanele interesate, ci se multumea si cu o serie de produse agricole.
Intre timp, prin decizia instantei, Stoica Ion Daliss – care urmeaza a fi suspendat din functie – a fost obligat la o serie de privatiuni: sa nu paraseasca tara, sa nu se apropie de persoanele vatamate, denuntatori, martori, precum si de membrii familiilor acestora, si sa nu intre in locuinta vreuneia dintre acestea.
D. CONSTANTIN