Sutele de câini maidanezi care mişună pe străzile Ploieştiului, şi nu numai, fac zilnic cel puţin câte o victimă. Ba, uneori, la acestea se adaugă şi cei care devin victime ale propriilor animale de companie, care chiar dresate, rămân totuşi imprevizibile şi în anumite circumstanţe îşi pot ataca stăpânii.
În cazul zgârieturilor de pisici, oamenii se prezintă la spital doar în situaţiile mai grave, în care sunt afectate diferite organe, cum ar fi ochii, sau când intervin complicaţii, de pildă se umflă mâna zgâriată. În ultima lună, două persoane care s-au prezentat la urgenţă deoarece au fost atacate de urşi, în zona Bertea.
E bine de ştiut că primul lucru pe care trebuie să-l facă persoana afectată este să spele imediat rana cu apă şi săpun şi să se prezinte la doctor, mai ales dacă este vorba despre răni severe, pentru că în caz contrar riscă diverse infecţii, existând inclusiv pericolul de a contracta rabie (turbare), în cazul animalelor sălbatice sau al câinilor comunitari nevaccinaţi.

Mai multe informații despre acest subiect puteți citi în ediția de mâine, 19 octombrie, a ziarului Prahova.