În această dimineață, la ora 07:09, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova a fost anunţat despre producerea unui accident rutier în comuna Berceni, sat Corlăteşti, în care au fost implicate trei autovehicule(un autotir şi două autoturisme). La sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului s-a constatat că autotirul era rasturnat în afara părţii carosabile, remorca autotirului era încărcată cu 46 saci cu fosfat de diamoniu (îngrăşământ agricol), ambalat în saci de 500 kg.
Pentru înlăturarea pericolului, s-au luat măsuri de închidere a circulaţiei pe DN1 A, între localităţile Berceni şi Corlăteşti, s-au decuplat bornele de la acumulatorii auto şi s-a început evacuarea sacilor din remorcă.
În urma accidentului nu au rezultat victime.
Pentru înlăturarea, localizarea şi limitarea efectelor negative ale evenimentului au intervenit 30 de pompieri cu 7 autospeciale de intervenţie.
De asemenea, la locul evenimentului s-a deplasat şi grupa operativă condusă de inspectorul şef colonel Popescu Nicolae pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie specifice.