Într-un duel în care ambele echipe aveau nevoie de victorie ca de aer, U Transilvania Cluj a avut câştig de cauză în detrimentul formaţiei CSM Ploieşti, în partida disputată vineri seară, în Sala „Horia Demian”. Meciul a contat pentru etapa a şasea din cadrul Ligii Naţionale de handbal masculin.

Primele minute ale întâlnirii au fost echilibrate, ambele formaţii având ocazii de a se desprinde, însă niciuna nu le-a fructificat. Astfel, după zece minute, scorul era egal, 3-3. Au urmat, însă, zece minute de coşmar pentru tabăra ploieşteană. CSM s-a blocat în ofensivă, niciunul dintre jucători neavând iniţiativa de a ataca decisiv, iar clujenii au speculat perfect momentul, răspunzând prin contraatacuri rapide, Radu Lazăr, Alin Bondar şi Vlăduţ Vlad aducând pe U Transilvania în avantaj de patru goluri, scor 7-3, în minutul 17.

Numai datorită intervenţiilor bune ale portarului Adrian Dumitru, clujenii nu s-au desprins decisiv din prima parte a meciului, fostul preşedinte al grupării care a promovat în prima ligă apărând inclusiv două lovituri de la şapte metri executate de golgheterul ardelenilor, Alin Bondar. Din păcate pentru acesta, în ofensivă, CSM Ploieşti a lăsat mult de dorit, jucătorii greşind multe pase, care le-au permis adversarilor să contraatace. În plus, viteza de reacţie şi de deplasare foarte slabă a jucătorilor prahoveni i-au lăsat pe clujeni în situaţii excelente, cu spaţii mai mult decât generoase pentru a marca.

În ultimele minute ale primei părţi de joc, ploieştenii au mai echilibrat disputa, Dimache şi Gabriel Ghizdăvescu reuşind să mai destabilizeze un pic apărarea gazdelor. Însă, rapiditatea clujenilor i-au penalizat, din nou, pe ploieşteni, gazdele marcând de două ori pe fondul unor nesincronizări din atacul oaspeţilor, stabilind scorul la pauză la 15-8.

În partea secundă, CSM Ploieşti s-a apărat mai atent, încercând o revenire în joc. Introducerea lui Marian Duţu, unul dintre cei mai buni jucători ai formaţiei în sezonul precedent, a fost de bun augur, în primele minute ale reprizei, acesta reuşind să creeze o fază la care pivotul Mihai Ghizdăvescu a rămas liber pe semicerc, frontal, marcând fără probleme.

Uşor, ploieştenii au reechilibrat partida, Alexandru Ene reuşind primul său gol în Liga Naţională, după o intercepţie excelentă a lui Gabriel Ghizdăvescu. Apoi, acţiunile jucătorilo Dimache, Duţu şi Rouă i-au adus pe ploieşteni la patru goluri distanţă, în minutul 46, iar speranţa se reaprinsese în tabăra prahoveană. Însă, ratările exasperante atât din faza poziţională, cât şi de pe contraatac sau faza a doua i-au împiedicat pe aceştia să ameninţe victoria gazdelor. Ba, mai mult, pe final de meci, tot U Transilvania a fost echipa care a atacat mai mult şi mai precis, Vlăduţ Vlad stabilind scorul final, cu o execuţie de la aproape zece metri, pecetluind victoria clujenilor cu 26-17.

De menţionat că în jocul lui Alexandru Dimache s-a observat tot mai mult efectul accidentării la umăr, în timp ce Gabriel Ghizdăvescu şi Bogdan Botezatu (care a evoluat doar la începutul partidei) au probleme la glezne. În plus, în a doua parte a jocului, Marius Mihoci a avut un contact dur cu un adversar, iar acum acesta se resimte.

La finalul partidei, antrenorul Lucian Nicolae a declarat: „Cei de la Cluj ne-au depăşit la capitolul implicare. Ei au jucat ca o echipă care ştie ce vrea, ceea ce, din păcate, nu am văzut şi la jucătorii noştri. Nu stăm atât de rău la pregătirea fizică, încât să nu ne putem replia încă din startul partidei. Iar în atac, lipsa aceasta de implicare, fiecare aşteptând de la altcineva să preia iniţiativa, ne-a costat. Vom avea săptămâna viitoare o discuţie foarte serioasă cu toţi, pentru a stabili ceea ce trebuie să facem în viitor pentru ca această situaţie să se schimbe. Mă bucură, totuşi, atitudinea jucătorilor mai puţin folosiţi până acum, pe care i-am introdus, care au arătat că vor şi că pot să evolueze la acest nivel”.