În jurul orei 10.20, lucrătorii Postului de Poliție Măgureni au depistat pe raza comunei o autoutilitară încărcată cu material lemnos, care părăsea curtea unui imobil. La vederea poliţiştilor, conducătorul autoutilitarei a efectuat manevra de mers cu spatele, parcând autoutilitara în curte.
Poliţiştii au solicitat documente de provenineţă a materialului lemnos transportat, conducătorul prezentând un aviz de însoţire expirat, emis în ziua de 12.10.2010. Acestuia i-a fost solicitat să transporte lemnele la sediul Postului de Poliţie, lucru pe care acesta l-a refuzat vehement.
În concluzie, el a fost sancţionat contravenţional pentru transport de material lemnos având documentele de provenienţă expirate, precum şi pentru refuzul de a transporta lemnele la locul indicat în vederea confiscării, sancţiunea aplicată fiind în valoare de 5.000 lei.
Totodată, în imediata apropiere a gardului imobilului său a fost observată o stivă de lemne cu lungimi cuprinse între 3 si 5 metri din specia gorun, care aparţinea unei vecine. Aceasta a declarat că a cumpărat materialul lemnos de la persoane a căror identitate nu o cunoaşte, şi nu are documente de provenienţă.
Şi ea a refuzat transportarea lemnelor în vederea confiscării, motiv pentru care a fost sancţionată cu amendă în valoare de 3.000 lei.