Pretul local al energiei termice facturat populatiei la Ploiesti a fost majorat la 160 de lei. Desi a promis ca va mentine pretul gigacaloriei pana la sfarsitul anului de 139,9 lei primarul Andrei Voloseveci si-a dat seama ca nu poate compensa in totalitate subventia acoradata pana acum de guvern. Asa ca facturile la caldura ale ploiestenilor vor fi mai mari incepand de luna aceasta.
Primarul Ploieştiului le-a propus, astăzi, consilierilor să majoreze preţul gigacaloriei la 160 de lei. Singurii care nu fost de acord cu proiectul edilului-sef al municipiului au fost consilierii din grupul PSD şi un consilier PNL, mai ales că proiectul nu a fost discutat în comisia de utilităţi.
Consilierii opoziţiei au propus ca preţul gigacaloriei să rămână la acelaşi nivel măcar la finalul anului. Propunerea a fost însă respinsă.
Într-un final proiectul de majorare a preţului gigacaloriei a fost aprobat cu 14 voturi pentru provenite de la consilierii PDL, PNG şi de la consilierul PNL Florin Sicoie. Proiectul a primit 5 voturi împotrivă de la consilierii PSD şi unul de le consilierul PNL Costel Horghidan.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV din aceasta seara, de la ora 19:30 sau 23:00.