Consiliul Judetean (CJ) Prahova si Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile „AE3R Ploiesti – Prahova” au participat, in perioada 5-8 octombrie 2011, in calitate de parteneri si expozanti, la „Targul international de energie regenerabila, energie conventionala, echipamente si tehnologii pentru industria de petrol si gaze naturale – EEE”.
Evenimentul a avut loc la Complexul Expozitional ROMEXPO din Bucuresti, iar standul CJ Prahova si AE3R ( prezent in imaginea alaturata) a fost vizitat, inca din prima zi, de firme interesate sa investeasca in judetul nostru, in domeniul implementarii sistemelor care folosesc sursele regenerabile de energie.
Reamintim ca administratia prahoveana intentioneaza sa dezvolte, in perioada imediat urmatoare, mai multe parcuri fotovoltaice avand o capacitate totala de 18 MW, cantitate care sa acopere necesarul consumului de energie electrica al autoritatilor locale.
Ne referim la cladiri publice, la sedii ale administratiei publice locale, precum si la iluminatul stradal. In acest context, s-a stabilit organizarea la Ploiesti, in viitorul apropiat, a unei intalniri intre reprezentantii CJ Prahova, AE3R si potentialii investitori, pentru a se identifica, in mod concret, posibilitatile de colaborare privitoare la implementarea sistemelor care utilizeaza surse alternative de energie.
D. CONSTANTIN